Η κλήρωση της Volley League για το πρωτάθλημα των ανδρών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (9/9) και με το καλημέρα βγήκαν ντέρμπι. Την πρώτη αγωνιστική το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και την 2η το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός, που την περασμένη αγωνιστική σεζόν κατέκτησε το νταμπλ, ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο κλειστό του Ρέντη με αντίπαλο την Κηφισιά. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος θα κοντραριστούν ο Φλοίσβος με τον ΟΦΗ στο ντέρμπι των νεοφώτιστων.

1η αγωνιστική

Πήγασος Πολίχνης - Άθλος Ορεστιάδας
Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου - ΟΦΗ
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός - Κηφισιά
Φοίνικας Σύρου - ΑΟΝΣ Μίλων

2η αγωνιστική

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Μίλωνας - Πήγασος Πολίχνης
Άθλος Ορεστιάδας - Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
Φοίνικας Σύρου - Κηφισιά

Τo σύστημα διεξαγωγής της Volley League


Σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις θα αγωνιστούν στα πλέι οφ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τόσο η πρόκριση στον τελικό, όσο και ο τιτλός θα κριθούν στις τρεις νίκες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5, 6, 7 θα συμμετάσχουν σε ένα νέο μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων και θα μονομαχήσουν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 8, 9, και 10 θα αγωνιστούν σε νέο μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, για να αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πέσουν στην Pre League.


Στην ΕΡΤ και η Volley League γυναικών


Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι φέτος όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται με video challenge.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις της Λίγκας με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική μετάδοση της Volley League είναι στο τελικό στάδιο. Οι αγώνες που θα μεταδίδονται τηλεοπτικά θα διεξάγονται Σάββατο και θα φιλοξενούνται στην ΕΡΤ2. Ο πρόεδρος της Λίγκας σημείωσε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει και τηλεοπτική εκπομπή αποκλειστικά για το βόλεϊ μέσα από τη συχνότητα του ERT Flix.

Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και της Volley League Γυναικών από τη δημόσια τηλεόραση. Για την ακρίβεια, η ΕΡΤ2 θα μεταδίδει κάθε Κυριακή ένα από τα ματς του πρωταθλήματος των γυναικών. Στόχος είναι να υπάρξει ισότιμη κάλυψη όλων των ομάδων.