Η ΑΕΚ μετά κόπων και βασάνων έφτασε στην επιλογή του επιθετικού που θα τη βοηθήσει στη συνέχεια της Super League, με τον Φραντζί Πιερό να παίρνει μεταγραφή από τη Μακάμπι Χάιφα. Οι Ισραηλινοί πλέον ψάχνουν τον αντικαταστάτη του, με τον Αλί Σαμάτα του ΠΑΟΚ να είναι στις επικρατέστερες επιλογές.

Στο στόχαστρο της Μακάμπι Χάιφα ο Σαμάτα του ΠΑΟΚ

Την ώρα που στον ΠΑΟΚ δείχνουν πως δύσκολα θα προχωρήσουν στην προσθήκη ενός αμυντικού τελικά, έχουν αρκετές ελπίδες να "ξεφορτωθούν" το συμβόλαιο του Αλί Σαμάτα, που πλέον δε βρίσκεται στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός τον άφησε και εκτός λίστας από το Europa League, με τη Μακάμπι Χάιφα να δείχνει ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Η ομάδα από το Ισραήλ παραχώρησε στην ΑΕΚ τον βασικό της επιθετικό, Φραντζί Πιερό, και πλέον ψάχνει τον αντικαστατάτη του.

"Ο Πιερό, ο οποίος θα υπογράψει με την ΑΕΚ, αφήνει πίσω του 43 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 18 ασίστ. Στη Χάιφα εργάζονται από την αρχή για να βρουν έναν κατάλληλο αντικαταστάτη και ένας αξιωματούχος του συλλόγου είπε: «Θα φέρουμε έναν επιθετικό, ο οποίος θα συνεισφέρει στην ομάδα».

Ο 31χρονος επιθετικός Αλί Σαμάτα πρωταγωνίστησε στο Βέλγιο και αγοράστηκε από την Άστον Βίλα για δέκα εκατομμύρια ευρώ. Μια σεζόν αργότερα πουλήθηκε στη Φενερμπαχτσέ για έξι εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά ο Σαμάτα σημείωσε 68 γκολ στο Βέλγιο. Με 14 εμφανίσεις στην Premier League και τρία γκολ στο Champions League, σημείωσε 122 γκολ στα οποία πρόσθεσε 39 ασίστ.

Για το Ισραήλ η μεταγραφική περίοδος κλείνει την επόμενη Τετάρτη και στη Χάιφα στοχεύουν να ολοκληρώσουν την προσθήκη ενός ακόμη επιθετικού και εξτρέμ, καθώς και να βρουν ομάδα για τον Έρικ Σουράνοφ".