Την ευκαιρία να δει τον Εβάν Φουρνιέ να αγωνίζεται θα έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας - σε αντίθεση με τους οπαδούς - καθώς ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας χρονιάς.

Σημαντικές απουσίες για τον Ολυμπιακό στο φιλικό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Ακόμη δεν ξεκίνησε η χρονιά και οι τραυματισμοί... χτύπησαν την πόρτα του Ολυμπιακού. Με τους Φαλ και Έβανς να βρίσκονται ήδη στα πιτς και η επιστροφή τους να μην έχει ακριβώς χρονοδιάγραμμα, ήρθε η ατυχία με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ γύρισε το πόδι του στην προπόνηση και άπαντες στο "ερυθρόλευκο στρατόπεδο" περιμένουν με αγωνίες τις εξετάσεις του, για να μπορέσουν να προσδιορίσουν αν θα είναι διαθέσιμος για πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας.

Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν σήμερα (10/09 - 18:00) τον Ερυθρό Αστέρα στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας τους, μετά από αυτό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ που είχαν επικρατήσει με το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει αρκετές απουσίες, καθώς δεν υπολογίζει τους Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου που έχουν υποχρεώσεις με τη Euroleague, ενώ εκτός με ενοχλήσεις βρίσκονται οι Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος και Φιλίπ Πετρούσεφ.

Σε συνδυασμό με τις ήδη δεδομένες απουσίες - που προστέθηκε και ο Μιλουτίνοφ - ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς επτά πολύ σημαντικούς παίκτες. Στα θετικά είναι πως για πρώτη φορά - έστω και σε φιλικό - θα αγωνιστεί ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος θα κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Από την άλλη η ομάδα της Σερβίας έχει ήδη κάνει το 3/3 στην προετοιμασία της, κερδίζοντας στο τελευταίο παιχνίδι της Χαποέλ Τελ Αβίβ με 82-74, ενώ για πρώτη φορά απέναντι στη πρώην ομάδα του θα αγωνιστεί ο Αϊζάια Κάνααν.

Εκτός βρίσκονται οι Νεμάνια Νέντοβιτς και Μίλος Τεόντοσιτς, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει κάνει πολύ σημαντικές μεταγραφές στο ρόστερ και να πασχίζει να τους δέσει μέχρι να αρχίσει η νέα χρονιά στη Euroleague.