Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από το να τον αποθεώνουν παίκτες που προπόνησε στο παρελθόν, ειδικά αν ένας από αυτούς είναι ο Ιβάν Ράκιτιτς. Μάλιστα ο Κροάτης σταρ τόνισε πως γι' αυτό βλέπει και τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Κάτι ανάλογο έχει κάνει και ο Μαρκ Κουκουρέγια επισημαίνοντας τη συμβολή που είχε ο Μεντιλίμπαρ στην εξέλιξη της καριέρας του. ΟΠ Ιβάν Ράκιττς είναι στο κλαμπ των... υμνητών του Μεντιλίμπαρ αφού έχει κάνει ανάλογες δηλώσεις και στο παρελθόν.

Οι Ράκιτιτς και Μεντιλίμπαρ κατέκτησαν μαζί τη σεζόν 2022/23 το Europa League, ενώ ο 36χρονος ήταν και στην ενδεκάδα των Ισπανών στον χαμένο τελικό του Super Cup στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τη Μάντσεστερ Σίτι.

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ από εμένα. Σαφώς. Ως προπονητής, άνθρωπος και ως μάγος. Έφτασε και μας δημιούργησε μια κατάσταση καθημερινής απόλαυσης. Όταν πήγαινες στους αγώνες ένιωθες τον φόβο των άλλων ομάδων. Το έχει πετύχει με τον τρόπο του και με τον χαρακτήρα του. Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Μεντιλίμπαρ και για αυτό παρακολουθώ και τον Ολυμπιακό", ανέφερε χαρακτηριστικά.