Η Εθνική Ελλάδος πέρασε... από το Δουβλίνο νικώντας 2-0 την Ιρλανδία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Nations League, με τον συνήθη ύποπτο, πλέον, Φώτη Ιωαννίδη να ήταν σκόρερ, αλλά και τον Χρήστο Τζόλη. Εξαιρετικό το ξεκίνημα και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας αφού πανηγύρισε νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος μετά το 3-0 επί της Φινλανδίας όπου προηγήθηκε.

Αναφορικά με την εικόνα στον όμιλο του Nations League και στην League B, η Εθνική Ελλάδος μοιράζεται την πρώτη θέση με την Αγγλία, η οποία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Φινλανδίας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδος σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στη Φινλανδία.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Βλαχοδήμος, ενώ απαράλλαχτη έμεινε και η τετράδα της άμυνας με Ρότα δεξιά, Τσιμίκα αριστερά και Μαυροπάνο, Κουλιεράκη στα στόπερ. Στα χαφ, διατήρησε τη θέση του ο Μπουχαλάκης, αλλά είχε δίπλα του τον Μανώλη Σιώπη και όχι τον Μάνταλο.

Δεξιά στην επίθεση παρέμεινε ο Χατζηγιοβάνης, ενώ αριστερά τη θέση του Πέλκα πήρε ο Χρήστος Τζόλης, με τον Μπακασέτα να αγωνίστηκε και πάλι πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Η καθυστέρηση για τον 83χρονο πρόεδρο της Ιρλανδίας


Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. Ο λόγος ήταν πως πριν την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων ένας ηλικιωμένος κύριος χαιρέτησε έναν προς έναν τους παίκτες αμφότερων των ομάδων. Ήταν ο 83χρονος πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μάικλ Ντ. Χίγκινς, ο οποίος βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο από το 2011.

Ο Χίγκινς έχει καθιερώσει τον χαιρετισμό αυτό πριν από τους αγώνες των εθνικών ομάδων της χώρας του και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, κάτι αντίστοιχο έκανε και πριν την έναρξη του αγώνα της Ιρλανδίας με την Αγγλία.

irlandia


Δοκάρι ο Κουλιεράκης, αλλά είχε θέμα η Εθνική Ελλάδος στη δημιουργία


Με κλασικό σχήμα 4-2-3-1 η Εθνική Ελλάδος έψαξε το γρήγορο γκολ με την τριάδα των Τζόλη, Χατζηγιοβάνη, Μπακασέτα να ήταν εκρηκτική. Ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11' με την κεφαλιά του Κουλιεράκη που έστειλε την μπάλα στο δοκάρθ.

Στο 26' μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα ο κίπερ της Ιρλανδίας, Κέλεχερ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Ωστόσο από εκεί και μετά η Εθνική Ελλάδος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να ελέγξει το ματς. Με αποτέλεσμα η Ιρλανδία να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 41' μάλιστα σκόραρε με εξαιρετικό σουτ του Ογκμπένε αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οιφσάιντ.

Η δημιουργία ήταν ένα από τα προβλήματα της Εθνικής στο πρώτο 45λεπτο κάτι που οφειλόταν στα χαφ καθώς οι Σιώπης, Μπουχαλάκης δεν τα κατάφεραν ιδιαίτερα στο να δώσουν βοήθειες.

Γκολάρα ο Ιωαννίδης στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου


Πάντως αλλαγή δεν έγινε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο στο 50' μίλησε η κλάση του Φώτη Ιωαννίδη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε μόνος με την μπάλα στα πόδια στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, διάλεξε γωνία κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με φαλτσαριστό σουτ. Ήταν το 5ο του γκολ σε συνολικά 13 παιχνίδια με την γαλανόλευκη!


ethniki


Ο Χρήστος Τζόλης έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα


Μετά από εκεί η Εθνική Ελλάδος, έχοντας και την κατάλληλη ψυχολογία, επιχείρησε να κάνει το παιχνίδι της. Βέβαια δεν βρήκε την μεγάλη φάση, αλλά στο 87' μετά από πάσα του Τάσου Μπακασέτα, ο Χρήστος Τζόλης "χόρεψε" με την μπάλα στα πόδια και στο τέλος την έστειλε στα δίχτυα με συρτό σουτ για να ολοκληρώσει το σκορ.



Ιρλανδία: Κέλεχερ, Ο’Σέι, Ομομπαμιντέλε (74’ Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84’ Ρόμπινσον), Σμόλμποουν, Μόλαμπι (63’ Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74’ ΜακΑτίρ), Σμόντις (84’ Άιντα)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Σιώπης (89’ Ντόη), Μπουχαλάκης (67’ Ζαφείρης), Χατζηγιοβάνης (67’ Μασούρας), Μπακασέτας, Τζόλης (89’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (88’ Παυλίδης)