Η προκριματική φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 συνεχίζεται με... συναρπαστικές αναμετρήσεις! Η Βραζιλία έπεσε "θύμα" της Παραγουάης και παρέμεινε στην 5η θέση, με σόου Χάμες Ροντρίγκες η Κολομβία κέρδισε την Αργεντινή και πήρε ένα είδους... εκδίκησης δυο μήνες μετά τον χαμένο τελικό του Copa America, ενώ δυο παίκτες που αγωνίζονται στην Super League, οι Φακούντο Πελίστρι και Αλεξάντερ Κάλενς πήραν φανέλα βασικού στους αγώνες των Ουρουγουάη και Περού αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι πρώτες ομάδες παίρνουν απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2026, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην έβδομη θέση θα δώσει προκριματικά!


Η Παραγουάη υπέταξε την Βραζιλία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026

Η Βραζιλία δείχνει να προβληματίζει με την εικόνα της και να έχει χάσει από την... λάμψη της! Η "σελεσάο" που αγωνίζεται χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ, ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-0 από την Πουρουγουάη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2026 και παρέμεινε στην 5η θέση με απολογισμό 10 βαθμών. Το "χρυσό" γκολ του Ντιέγκο Γκόμες στο 20' χάρισε τη νίκη στους Παραγουανούς, ενώ όσο και αν πίεσαν οι Βραζιλιάνοι για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το ματς.

Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, Φακούντο Πελίστρι αγωνίστηκε στο αρχικό σχήμα της Ουρουγουάης στον αγώνα με τη Βενεζουέλα όπου οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και αντικαταστάθηκε από τον Σαράτσι στο 88ο λεπτό. Από την άλλη, ο σέντερ μπακ της ΑΕΚ, Αλεξάντερ Κάλενς ήταν βασικός στην εκτός έδρας ήττα (0-1) του Περού από το Εκουαδόρ.


Η Κολομβία έδειξε τα... δόντια της στην Αργεντινή με "λάμψη" Χάμες

Δυο μήνες πέρασαν μετά τον επεισοδιακό τελικό του Copa America όπου με... λυτρωτή τον Λαουτάρο Μαρτίνες στην παράταση η Αργεντινή έκανε το back-to-back κόντρα στην Κολομβία και οι δυο ομάδες συναντήθηκαν ξανά. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και ο... επίλογος ήταν διαφορετικός. Ο Χάμες Ροντρίγκες φρόντισε για αυτό!

Οι Κολομβιανοί πήραν μια... άτυπη εκδίκηση από τη "σελεσάο" την οποία "λύγισαν" με 2-1 και οι δυο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση... αναπνοής στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η Αργεντινή παρέμεινε στην κορυφή με 18 βαθμούς, ενώ η Κολομβία την πλησιάσει ακόμη περισσότερο φτάνοντας τους 16 βαθμούς. Οι "καφετέρος" πήραν στο 25ο λεπτό το προβάδισμα με γκολ του Μοσκέρα μετά από ασίστ του Χάμες όμως η Αργεντινή είχε απάντηση στο 48' ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Νίκο Γκονζάλες.

Παρ' όλα αυτά ο Χάμες Ροντρίγκες που πραγματοποιεί την μια εξαιρετική εμφάνιση με το εθνόσημο μετά την... άλλην, δεν είχε πει την τελευταία του... λέξη και στο 60ο λεπτό από δημιουργός χρίστηκε και σκόρερ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την ομάδα του στο 60ο λεπτό από την άσπρη βούλα.

Η βαθμολογία των προκριματικών του Μουντιάλ στη Λατινική Αμερική

  1. Αργεντινή 18 (12-4)
  2. Κολομβία 16 (9-5)
  3. Ουρουγουάη 15 (13-5)
  4. Εκουαδόρ 11 (6-4)
  5. Βραζιλία 10 (9-8)
  6. Βενεζουέλα 10 (6-7)
  7. Παραγουάη 9 (2-3)
  8. Βολιβία 9 (10-15)
  9. Χιλή 5 (4-12)
  10. Περού 3 (2-10)

COLOMBIA vs. ARGENTINA [2-1] | RESUMEN | ELIMINATORIAS SUDAMERICANAS | FECHA 8