Μια απίστευτη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας που αφορά τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άντερσον, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ποινή φυλάκισης από το βραζιλιάνικο δικαστήριο καθώς δεν δεχόταν να πληρώσει για εννέα ολόκληρους μήνες διατροφή στη σύζυγό του και τα 9 παιδιά τους. Μάλιστα, ο ίδιος είχε κατηγορηθεί και το 2020 για ξέπλυμα 4,7 εκατομμυρίων λιρών μέσω κρυπτονομισμάτων!

Ο Άντερσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης

Ο Άντερσον, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, χρωστούσε το ποσό των 55.000 ευρώ στη σύζυγο και τα 9 παιδιά τους για τη διατροφή την οποία αρνούνταν επανελειμμένα να καταβάλει για 9 ολόκληρους μήνες. Αξίζει να τονιστεί ότι το βραζιλιάνικο δικαστήριο όρισε ως εγγύηση αποφυλάκισης το ποσό των 45.000 ευρώ, διαφορετικά θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης των 30 ημερών του στη φυλακή του Πόρτο Αλέγκρε της νότιας Βραζιλίας.

Η εν λόγω απόφαση του δικαστηρίου είχε παρθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το "GZH", ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να εκτίσει την ποινή του με έναν διαφορετικό και πιο... χαλαρό τρόπο, όπως το να δουλεύει, αλλά το βράδυ να επιστρέφει στη φυλακή για να κοιμηθεί. 

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κατηγορηθεί επίσης το 2020 για ξέπλυμα 4,7 εκατομμυρίων λιρών μέσω κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονταν υπό έρευνα για ένα σχέδιο που αποσκοπούσε στην εκτροπή των μετρητών από το χρηματιστήριο της χώρας. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει ακόμη αποδειχθεί η εμπλοκή του και δεν υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη στην υπόθεση.

Ο Άντερσον είχε πάρει μεταγραφή το 2007 από την Πόρτο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων" έγραψε ιστορία, καθώς πανηγύρισε μεταξύ άλλων τέσσερις Premier League.