Ο Αλέξης Αλεξανδρής έχει στην καρδιά του τον Ολυμπιακό και δεν χάνει την ευκαιρία να μιλήσει γι' αυτόν. Τώρα θα ζει ξανά τους "ερυθρόλευκους" εκ των έσω καθώς θα ενταχθεί στο τμήμα σκάουτινγκ της ακαδημίας.

Πρόσφατα αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Θύελλας Χίου αφού δέχθηκε πρόταση συνεργασίας από τον Ολυμπιακό. Τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τους Πειραιώτες ήταν την διετία 2009-11 όπου ήταν προπονητής στην Κ19 έχοντας κατακτήσει και πρωτάθλημα.

Μάλιστα σε συνέντευξη που είχε δώσει στη Sportday ανέφερε πως έφτασε μια ανάσα από το να αναλάβει την πρώτη ομάδα. "Ήταν να πάρω το τιμόνι της πρώτης ομάδας εκείνο το καλοκαίρι που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε την ΠΑΕ. Έφυγα εγώ Ρόδο να πάω να πάρω το δίπλωμα. Είχα συμφωνήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Δημήτρη Θεοδωρίδη. Τον Μιραλάς εγώ τον έφερα, ήταν η πρώτη μεταγραφή.

Όταν είχε παίξει ο Ολυμπιακός με τη Σεντ Ετιέν και είχα πάει με τον ΑΝΤ1 που έκανα τα σχόλια, ξετρελάθηκα. Έπαθα πλάκα. Ήταν πάρα πολύ καλός. Αυτόν και τον Καμορανέζι είχα εισηγηθεί.

Η λογική τότε ήταν να πάει η ομάδα στο στυλ να ξαναβγάλουμε Έλληνες. Επειδή υπήρχε μια καλή φουρνιά τότε με την Κ20, ήταν πρωταθλητές. Να πλαισιωθεί με κάποιους ξένους και να υπάρξει πάλι το ελληνικό στοιχείο. Να ήταν και πιο μαζεμένο το μπάτζετ. Δεν προχώρησε αυτό. Την έδωσε την ομάδα στον κύριο Μαρινάκη μετά, εγώ δεν πρόλαβα να υπογράψω το συμβόλαιο και άλλαξαν τα πλάνα", είχε πει.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σκόρερ όλων των εποχών με μεγάλη καριέρα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Έχοντας αγωνιστεί επίσης σε Βέροια, ΑΕΛ και Καλλιθέα.

Με τον Ολυμπιακό σκόραρε 170 γκολ και είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με τον οποίο έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας.