Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία με τον Ντέγιαν Λόβρεν πάνω στο κλείσιμο του παραθύρου των μεταγραφών, αφού θα προσθέσει εμπειρία στην αμυντική του γραμμή με έναν παίκτη που έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα του.

Το δεδομένο ήταν πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε έναν ακόμα κεντρικό αμυντικό έστω κι αν αυτός δεν θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Και ο ΠΑΟΚ τον βρήκε στο πρόσωπο του Ντέγιαν Λόβρεν. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήρθαν σε συμφωνία με τον 35χρονο Κροάτη στόπερ για δύο χρόνια συμβολαίου με τις οικονομικές απολαβές του να μην έχουν γίνει γνωστές.

Πάντως στη Λιόν είχε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια αφού έπαιρνε 4.000.000 ευρώ ετησίως.

Τα μέσα που ασχολούνται με την Λιόν την αντιμετωπίζουν με έκπληξη τη συγκεκριμένη κίνηση. Η μεταγραφική περίοδος στην Γαλλία είχε κλείσει και πίστευαν ότι ο πολύπειρος άσος θα παρακολουθούσε τα παιχνίδια από την κερκίδα παίρνοντας κανονικά το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αφού ο προπονητής της Λιόν, Πιερ Σαζ δεν τον υπολόγιζε. Ο τελευταίος θεωρεί ότι δεν δίνει τα ηγετικά στοιχεία που είχε βγάλει στην πρώτη θητεία του στην ομάδα από το 2010 έως το 2013.

Μάλιστα, στις αναφορές των γαλλικών μίντια υπάρχει ένα κάπως πανηγυρικός τόνος για πολύ συγκεκριμένο λόγο: ο Λόβρεν είχε ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια στην Λιόν, αμειβόμενος με 400.000 ευρώ μηνιαίως που πλέον, με την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, παύει να αποτελεί βαρίδιο για την ομάδα του. Φυσικά, αν και ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, η αμοιβή του στον Δικέφαλο θα είναι πολύ μικρότερη.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις μεταγραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα οι Σέρβοι, προσθέτοντας παράλληλα και το δικό τους σχόλιο.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Mozzartsport παρομοίασε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Ντέγιαν Λόβρεν, με "αντιπυραυλική ασπίδα στις βόμβες της Αθήνας που πάει στην Τούμπα για να… πυροβολήσει".

Οι Σέρβοι αναφέρουν ως μεγάλη αντίπαλο του "Δικεφάλου" του Βορρά την ΑΕΚ, τονίζοντας πως έχει ενισχυθεί πολύ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.