Το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την απόκτηση παικτών που ανήκουν σε ομάδα μπορεί να έκλεισε στις 11 Σεπτεμβρίου, όμως οι ομάδες της Super League έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις τελευταίες τους... πινελιές μέχρι και τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτεμβρίου, όταν και μπορούν να κάνουν δικούς τους μόνο ελεύθερους παίκτες της αγοράς. Και υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις!

Έλληνες του εξωτερικού, ξένοι παίκτες που έχουν περάσει ξανά από το δικό μας πρωτάθλημα και ψάχνουν ακόμη την επόμενη ποδοσφαική "στέγη" της καριέρας τους! Από τον Σέρχιο Αραούχο και τον Κώστα Μανωλά μέχρι τον Δημήτρη Σιόβα και τον Κώστα Σταφυλίδη παρουσιάζουμε την κορυφαία ενδεκάδα που κυκλοφορεί ελεύθερη στο μεταγραφικό "παζάρι"!

Οι "Έλληνες" της Super League που κυκλοφορούν ελεύθεροι στο μεταγραφικό παζάρι

Ένα από τα ονόματα που "κλέβουν" τις εντυπώσεις είναι αναμφίβολα αυτό του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ κυκλοφορεί ως ελεύθερος. Ο Αργεντινός στράικερ που με την κιτρινόμαυρη φανέλα κατέγραψε συνολικά 179 συμμετοχές με 28 γκολ και 25 ασίστ βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα του Άρη. Η διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης κάνει μεγάλες προσπάθειες για να τον κάνει δικό της, καθώς ο παίκτης δεν έχει βρει έως ώρας το συμβόλαιο που έψαχνε και προσπαθεί να εντείνει το ενδιαφέρον της για να ενισχύσει με την κλάση του τη γραμμή κρούσης της.

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ψάχνει και ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σαλερνιτάνα, στην οποία πήγε τον Φεβρουαάριο του 2024 και αγωνίστηκε σε οκτώ αναμετρήσεις! Τα σενάρια που συνέδεαν το όνομά του ξανά με τη Ρόμα διαψεύστηκαν, ενώ ο ίδιος για να διατηρηθεί σε φόρμα κάνει προπονήσεις με τον Πανναξιακό. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα συνεχίσει στο εξωτερικό ή θα επιστρέψει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Έλληνα στόπερ να έχει φορέσει τις φανέλες κορυφαίων ομάδων όπως η Νάπολι, η Ρόμα, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός.

Ένας ακόμη Έλληνας σέντερ μπακ με σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, ο Δημήτρης Σιόβας, στα 35 του χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την αποδέσμευσή του από τη Φορτούνα Σιτάρντ, στην οποία αγωνιζόταν τα τελευταία 2,5 χρόνια, όπου σε 65 εμφανίσεις που κατέγραψε, σκόραρε 2 γκολ. Ο 35χρονος στόπερ τα τελευταία 9,5 χρόνια βρίσκεται εκτός συνόρων και παίζει στο εξωτερικό (Λεγκανιές, Ουέσκα) και μένει να φανεί αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα ή θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα μακριά από τα... πάτρια εδάφη.

Η περίπτωση του Πάπε Αμπού Σισέ απασχόλησε αρκετά την επικαιρότητα των ελληνικών μεταγραφών. Αφού αποχώρησε ως ελεύθερος τον Ιούλιο από την Αντάνα Ντεμίσρπορ, η οποία τον απέκτησε από τον Ολυμπιακό, έφτασε μια... ανάσα από το να επιστρέψει σε δυο περιπτώσεις ξανά στη Super League. Μια για λογαριασμό της ΑΕΚ και μια για του Άρη. Οι συμφωνίες "χάλασαν" και τα deal δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ με αποτέλεσμα ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Ο Κώστας Σταφυλίδης που είχε γράψει τη δική του ιστορία στο παρελθόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος τα τελευταία έξι χρόνια στην Γερμανία. Το περσινό καλοκαίρι είχε μείνει χωρίς ομάδα, όμως τον Φεβρουάριο του 2024 αποκτήθηκε από τη Χάνσα Ρόστοκ, ομάδα της Bundesliga 2, και η μεταξύ τους συνεργασία λύθηκε το καλοκαίρι. Για 11 ολόκληρα χρόνια ο Έλληνας αριστερός μπακ παίζει στο εξωτερικό έχοντας φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Φούλαμ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άουγκσμπουργκ, Στόουκ, Χόφενχαϊμ και Μπόχουμ και η επιστροφή του ξανά στην Ελλάδα για να ενισχύσει με την εμπειρία του το αριστερό άκρο της άμυνας θα μπορούσε να είναι για κάποια ομάδα μια ποιοτική επιλογή.

Ένας παίκτης που προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και δεν τον απέκτησε κανονικά κάποια ομάδα είναι ο Γουατζί Κεσχρίντα. Ο Τυνήσιος δεξιός μπακ που ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στον Ατρόμητο όπου σε δυο χρόνια σε 51 συμμετοχές είχε 1 γκολ και 3 ασίστ. Μπορεί να υπήρχε ενδιαφέρον για την περίπτωση του και μάλιστα στην ομάδα του Περιστερίου φοβόντουσαν μήπως αποχωρήσει... πρόωρα όμως εντέλει δεν προχώρησε κάτι παραπάνω με κάποια ομάδα και έτσι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος στην αγορά μετά την αποδέσμευσή του το καλοκαίρι.

Μια ποιοτική επιλογή για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής μιας ομάδας παραμένει ο Πιέρ Κούντε. Ο Καμερουνέζος χαφ, αφού έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, αναζητεί τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ την περασμένη σεζόν που αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με 4 ασίστ σε 30 συμμετοχές.

Ο Σωτήρης Νίνης, ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυκλοφορεί ως ελεύθερος και μένει να φανεί αν για την περίπτωσή του θα κινηθεί κάποια ομάδα από τη Super League. Ο άλλοτε αστέρας του Παναθηναϊκού, αφού αγωνίστηκε για δυο χρόνια στον Βόλο, αποκτήθηκε στη συνέχεια από την Κηφισιά, όμως η συνεργασία του ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό της ομάδας των βορείων προαστίων στη Super League 2.

Ένας παίκτης που γνωρίζει αρκετά καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει "φάει" τα γήπεδα της Super League με το... κουτάλι, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης είναι ελεύθερος στην αγορά! Ο Ελληνοβέλγος εξτρέμ που έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ατρόμητου, την περσινή σεζόν ξεκίνησε στην τουρκική Ουμρανίγεσπορ και στη συνέχεια κατέληξε στην Κηφισιά με την οποία πραγματοποίησε 12 συμμετοχές με απολογισμό 1 ασίστ.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ένας επιθετικός με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έχει βρει ακόμα την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του και βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης συλλόγου. Αγνωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη, όπου σε 14 ματς είχε 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2015 οταν και ήρθε στην χώρα μας για τον Πανιώνιο. Στη συνέχεια, είχε θητείες σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, ο Στέφαν Γιόβετιτς, μετά την περσινή σεζόν όπου πανηγύρισε το Europa Conference League με την ερυθρόλευκη φανέλα και μέτρησε 8 γκολ και 4 ασίστ σε 34 εμφανίσεις αναζητεί ακόμη την επόμενη ποδοσφαιρική του "στέγη". Έχει πλούσια εμπειρία έχοντας αγωνιστεί σε κορυφαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως οι Παρτιζάν, Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ, Σεβίλλη, Μονακό, Χέρτα και είναι από τα ελκυστικά ονόματα που κυκλοφορούν ελεύθερα.