Μετά την διακοπή της Super League λόγω εθνικών ομάδων, η δράση του ελληνικού πρωταθλήματος επανέρχεται ξανά! Η Λαμία διασταυρώνει τα ξίφη της με την Αthens Kallithea, ενώ ο Asteras AKTOR υποδέχεται τον Ατρόμητο. Το μπάσκετ έχει την τιμητική του, με τον Ολυμπιακό να θέλει να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στο Crete International Basketball Tournament κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια.

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη... μάχη με την Βίρτους Μπολόνια στο τουρνουά της Κρήτης

Ολυμπιακός, Βίρτους Μπολόνια, Αρμάνι Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε θα "ζεσταθούν" ενόψει της νέας σεζόν σε τέσσερις αγώνες υψηλού επιπέδου στο πλαίσιο του Crete International Basketball Tournament που θα διεξαχθεί στην Κρήτη το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο.

Οι Πειραιώτες μετά την φιλική νίκη τους με 84-83 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη στο ΣΕΦ, κέρδισαν και τον Ερυθρό Αστέρα με 87-83 στο ΣΕΦ όπου πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ο Εβάν Φουρνιέ και "έλαμψαν" οι Ράιτ και Βεζένκοφ με 25 και 24 πόντους αντίστοιχα. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να συνεχίσουν στα... θετικά και φυσικά να κατακτήσουν το τουρνουά στην Κρήτη.

Πρώτο εμπόδιο τους η Βίρτους Μπολόνια την οποία θα αντιμετωπίσουν στις 20:30, ενώ στο άλλο ματς της ημέρας, η Φενέρμπαχτσε θα αναμετρηθεί με την Αρμάνι Μιλάνο στις 18:00. Οι ομάδες που θα πάρουν τη νίκη θα παίξουν την Κυριακή (15/09) στις 20:30 και οι ηττημένοι στις 18:00.

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με απουσίες αφού πέρα από τους τραυματίες Μουσταφάλ Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοβ και Κίλιαν Εβάνς, τέθηκε εκτός και ο Σακίλ ΜακΚίσικ που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα επιγονατιδικού και θα μείνει εκτός για 10 ημέρες. Η "ερυθρόλευκη" αποστολή αποτελείται από τους Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Λούκα Βιλντόσα, Εβάν Φουρνιέ, Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σάσα Βεζένκοβ, Άλεκ Πίτερς, Φιλίπ Πετρούσεβ, Μόουζες Ράιτ και Στέφανος Σπάρταλης.

Ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League

Το παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League είναι αυτό ανάμεσα στην Λαμία και την Αthens Kallithea (18:00) στο "Αθανάσιος Διάκος". Η ομάδα της Φθιώτιδας μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα της όπου έφυγε με το διπλό από την έδρα του Παναιτωλικού δεν έχει καταφέρει να πάρει άλλο τρίποντο το οποίο θα ψάξει απέναντι στους νεοφώτιστους οι οποίοι έχουν "κλέψει" τις εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που παίζουν και υποχρέωσαν την 3η αγωνιστική τον Παναθηναϊκό σε ισοπαλία 2-2 στη Λεωφόρο.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Asteras AKTOR υποδέχεται τον Ατρόμητο (20:00) στο "Θεόδωρος Κολοκτρώνης", με τους Αρκάδες να θέλουν να επιστρέψουν ξανά στα θετικά αποτελέσματα καθώς μετά το μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό, μετρά μια ήττα και μια ισοπαλία. Από την άλλη, η ομάδα του Περιστερίου μετρά δυο ισοπαλίες κόντρα σε Άρη και ΟΦΗ, ενώ την 3η αγωνιστική έχασε στις καθυστερήσεις από τον ΠΑΟΚ με 1-2.

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας:

18:00 Λαμία - Athens Kallithea COSMOTE SPORT 1
20:00 Αsteras AKTOR - Ατρόμητος Novasports Prime
20:30 Ολυμπιακός - Βίρτους Μπολόνια COSMOTE SPORT 4