Δύο εβδομάδες μετά το βατερλό με τη Λίβερπουλ και τις εκκωφαντικές αποδοκιμασίες των φίλων της στις εξέδρες του "Ολντ Τράφορντ", η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στη δράση της Premier League βρίσκοντας απέναντί της τον... ιδανικό αντίπαλο για να ξεσπάσει! 

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της σεζόν, η Σαουθάμπτον ήταν το σύνολο που "προσέφερε" στους αντιπάλους του τα περισσότερα γκολ από λάθη των παικτών της, ενώ εμφάνιζε τους χαμηλότερους δείκτες παραγωγής φάσεων απ' όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Άλλωστε κόντρα σε Νιουκάστλ, Νότιγχαμ Φόρεστ και Μπρέντφορντ μετρούσε μόλις και μετά βίας ένα γκολ κι αυτό στο... τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τις "σφήκες" κι ενώ το σκορ βρισκόταν ήδη στο 3-0. 

Απέκρουσε πέναλτι ο Ονάνα και απελευθέρωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το τελικό 3-0 με το οποίο το συγκρότημα του Έρικ Τεν Χαχ πέρασε από το "Saint Mary's" μοιάζει λυτρωτικό για τον Ολλανδό τεχνικό και τους παίκτες του, σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να θεωρηθεί ως... τεκμήριο αναγέννησης της Γιουνάιτεντ, δεδομένης της πολύ χαμηλής δυναμικότητας των "Αγίων" του Ράσελ Μάρτιν, που με την υπάρχουσα εικόνα τους, μάλλον θα επιστρέψουν άμεσα στην Championship. 

Παρ' όλα αυτά για μισή ώρα, οι φιλοξενούμενοι υπέφεραν ξανά εγκλωβισμένοι στο... ανιαρό και άνοστο ποδόσφαιρό τους και θα μπορούσαν κάλιστα να έχουν βρεθεί πρόσωπό με πρόσωπο με ένα ακόμη εφιαλτικό σενάριο αν στο 33' δεν επενέβαινε σωτήρια σε εκτέλεση πέναλτι του Κάμερον Άρτσερ ο Αντρέ Ονάνα. 

Δύο γκολ σε έξι λεπτά... "καθάρισαν" το διπλό για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πρώτη απόκρουση του Καμερουνέζου σε εκτέλεση πέναλτι αντιπάλου από τη μέρα που μετακόμισε στο "Ολντ Τράφορντ" (σε αγώνα της Premier League), άλλαξε ουσιαστικά άρδην την εικόνα της αναμέτρησης και χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά για να θέσει η Γιουνάιτεντ πολύ γερά θεμέλια νίκης. Με τους γηπεδούχους να μοιάζουν σοκαρισμένοι από την απώλεια του πέναλτι αρχικά ο Ντε Λιχτ με υπέροχη κοντινή κεφαλιά (35') και εν συνεχεία ο Ράσφορντ (41') με πανέξυπνο συρτό σουτ έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στους "κόκκινους διαβόλους" (0-2) και ουσιαστικά έριξαν... πρόωρους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση. 

Το μόνο που απέμενε να φανεί στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η διαφορά στο τελικό σκορ. Λίγο οι εμφανείς αδυναμίες και η φλυαρία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και λίγο δυσκολία της Σαουθάμπτον να φτάσει σε θέση βολής απέναντι από τον Ονάνα, μετέτρεψαν το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε μια... αδιάφορη ποδοσφαιρική παράσταση, η ηρεμία της οποίας ήρθε να διαταραχτεί για λίγο στο 79', όταν ο Τζακ Στίβενς αντίκρισε δικαιολογημένα την απ' ευθείας την κόκκινη κάρτα για "δολοφονικό" τάκλιν στα πόδια του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. 

To... θύμα, πάντως, πήρε την εκδίκηση του στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, εκτελώντας από κοντά τον Ράμσντεϊλ με σουτ στην κίνηση, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 υπέρ της ομάδας του Τεν Χαχ. 

Αν, πάντως, οι φίλοι της Μάντσεστερ θέλουν να κρατήσουν ένα χαμόγελο αισιοδοξίας για το μέλλον, αυτό αφορά τη νέα εξαιρετική εμφάνιση του Ματίας Ντε Λιχτ. Ο Ολλανδός δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό στο πλευρό του προπονητή που τον ανέδειξε στον Άγιαξ, και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης και όχι μόνο λόγω του πρώτου γκολ που πέτυχε με την φανέλα της νέας του ομάδας.