Ο Άρνε Σλοτ είχε ραντεβού με την ιστορία το απόγευμα του Σαββάτου στο "Άνφιλντ". Σε περίπτωση που η Λίβερπουλ κέρδιζε τη Νότιγχαμ Φόρεστ χωρίς να δεχτεί γκολ για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, τότε ο Ολλανδός διάδοχος του Γιούργκεν Κλοπ θα γινόταν ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Premier League που θα ξεκινούσε την καριέρα του στον πάγκο αγγλικής ομάδας με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ανέπαφες εστίες! 

Τελικά το φινάλε του απογεύματος βρήκε συγγραφέα μιας ιστορικής στιγμής τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη σε διπλό επικών διαστάσεων μέσα στο "άντρο" των "κόκκινων" (με 0-1) υπογράφοντας την πρώτη νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ στο "Άνφιλντ" μετά το 1969! Το πρώτο γκολ που δέχτηκε φέτος ο Άλισον έμελλε να αποδειχτεί και... μοιραίο! 

Άριστα οργανωμένη και μυαλωμένη η Νότιγχαμ Φόρεστ απέναντι στη Λίβερπουλ

Το έργο των γηπεδούχων απέναντι στην, αήττητη από το ξεκίνημα της χρονιάς, Φόρεστ των μεγάλων φετινών φιλοδοξιών, μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο έχει δημιουργήσει ένα συγκρότημα που σε πείθει από τις πρώτες αγωνιστικές ότι όχι μόνο δεν θα κινδυνέψει να εμπλακεί στη μάχη για την παραμονή, αλλά ότι αν γίνει πιο ουσιαστική θα μπορέσει να διεκδικήσει - γιατί όχι - ακόμη και ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. 

Με τον Γουορντ Πράουζ (ένα από τα σπουδαία φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Βαγγέλη Μαρινάκη) να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα των φιλοξενούμενων, η Νότιγχαμ έβαλε πολύ δύσκολα στην πρωτοπόρο Λίβερπουλ από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. 

Παρά το γεγονός ότι οι "κόκκινοι" ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί και με μεγάλη ένταση στις περισσότερες μονομαχίες, οι παίκτες του Σάντο έμοιαζαν εξαιρετικά πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο και άριστα διαβασμένοι για τους αυτοματισμούς των "κόκκινων" που χαρακτηρίζουν τις πρώτες εβδομάδες της "εποχής Σλοτ". 

Με τον Άλεξ Μορένο να "αφοπλίζει" τον Μο Σαλάχ και τον "κάπτεν" Ράιαν Γιεϊτς να δίνει πολύτιμες βοήθειες στα μετόπισθεν, η Φόρεστ κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα στα πρώτα 45 λεπτά και κινδύνεψε ουσιαστικά μόλις δύο φορές (μία στο 17' όταν ο Ντίας έστειλε από διαγώνια θέση την μπάλα στο δοκάρι και στο 37' όταν ο Σελς επενέβη σωτήρια σε δυνατή κεφαλιά του Μακ Άλιστερ), αλλά και η ίδια αδυνατούσε να αξιοποιήσει τη δεδομένη ικανότητά της στις αντεπιθέσεις, καθώς η φετινή Λίβερπουλ μοιάζει αρκετά ισορροπημένη και με μεγάλη έμφαση στη δική της ανασταλτική λειτουργία. 

Ανακάτεψε την τράπουλα ο Σλοτ και η Νότιγχαμ χτύπησε... σαν κόμπρα! 

Με τον Σλοτ να εμπιστεύεται για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι την ίδια ενδεκάδα, αλλά με τους διεθνείς του... φορτωμένους με έξτρα χιλιόμετρα από τη δράση των εθνικών ομάδων το τελευταίο δεκαήμερο, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα μεγάλο ερωτηματικό: Κατά πόσο θα ήταν σε θέση οι γηπεδούχοι να αυξήσουν την έντασή τους στο δεύτερο 45λεπτο, όπως το είχαν πράξει στα τρία έως τώρα παιχνίδια τους. 

Ο ίδιος ο Ολλανδός έκρινε ότι η απάντηση ήταν αρνητική. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε να ανακατέψει δραστικά την τράπουλα της ενδεκάδας του αντικαθιστώντας Ζότα, Μακ Άλιστερ και Ντίας με Νούνιες, Χάκπο, Μπράντλεϊ και μεταφέροντας στα χαφ τον Αλεξάντερ Άρνολντ. 

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, εξακολουθούσαν να δίνουν αμυντικό ρεσιτάλ, με τον Έινα να εκτοξεύει στην επανάληψη τους δείκτες της ατομικής του απόδοσης και ουσιαστικά να... κάνει αλλαγή τον Λουίς Ντίας. Με εξαίρεση μια νέα εξαιρετική επέμβαση του Σελς σε κοντινό σουτ του Σαλάχ, η εστία του Βέλγου πορτιέρο δεν είχε δεχτεί άλλη απειλή. 

Η αποθέωση του Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Αντίθετα με τη Λίβερπουλ να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ, οι παίκτες της Φόρεστ ήταν εκείνοι που άρχισαν να πλησιάζουν με πιο άγριες διαθέσεις τα καρέ του Άλισον και είδαν τον Ελάνγκα να αστοχεί στο 68' από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση. 

Το γκολ μπορεί να μην ήρθε στην πρώτη ουσιαστική απειλή της Νότιγχαμ στο παιχνίδι, αλλά... ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με απίθανη εκτέλεση του Χάτζσον Οντόι που είχε μπει στο παιχνίδι στο 54'. Το 0-1 έμοιαζε με την αποθέωση της στρατηγικής του Νούνο Εσπίριτο Σάντο! 

Η πιο δύσκολη δοκιμασία του Άρνε Σλοτ στον πάγκο των "κόκκινων" βρισκόταν στην κορύφωσή της! Ο Ολλανδός χρησιμοποίησε ως τελευταίο του χαρτί στην παρτίδα τον Κώστα Τσιμίκα, αλλά ούτε ο Έλληνας μπακ κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο για την ομάδα του! Με τον Άλισον να νικά τον Ελάνγκα στο 85' και να αποτρέπει το 0-2, το σενάριο δεν έμελλε να διαφοροποιηθεί μέχρι το φινάλε και οι φίλοι της Φόρεστ... χοροπηδούσαν στην εξέδρα "μεθυσμένοι" από χαρά!