Για τρεις μήνες υπέγραψε στο σύλλογο της Παραγουάης, Σέρο Πορτένιο, ο Σέρχιο Αραούχο, αλλά, "παρ' όλο που το λέω (σημ. ότι έχει υπογράψει για τρεις μήνες), θέλω να τα... σπάσω όλα". O 32χρονος επιθετικός, που επί Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ υιοθέτησε έναν πιο οπισθοχωρημένο ρόλο, αντάμωσε στη Σέρο Πορτένιο με τον Μανόλο Χιμένεθ, προπονητή του στην ΑΕΚ. Οι δυο τους, εξάλλου, ήταν οι θεμέλιοι λίθοι της κατάκτησης της Super League το 2018, μεταξύ άλλων. 

Ο Αραούχο, επίσης, δήλωσε: "Ήρθα εδώ επειδή με κάλεσε ο Μανόλο, ήμουν πρωταθλητής μαζί του. Είμαι έτοιμος να παίξω". 

Σέρχιο Αραούχο: Ένας θρύλος της ΑΕΚ

Ο Αργεντινός δεν έκανε αποδεκτή πρόταση ανανέωσης της ΑΕΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πιθανό τέλος μιας εποχής. Ο "Τσίνο" υπήρξε διακαής πόθος της "Ένωσης όταν έλειπε. Είναι αξέχαστη, άλλωστε, η σύμπτυξη του οργανισμού προκειμένου να τον αποκτήσει, με κανονική μεταγραφή, το καλοκαίρι του 2018, αλλά και εκείνο του 2021, όταν και τελικά τα κατάφερε, ασκώντας τρομακτική πίεση στην Πάλμας. 

Ο Αραούχο κατέκτησε και το πρωτάθλημα του 2023 με την ΑΕΚ, η οποία πέτυχε το νταμπλ. Τον Αραούχο ήθελε ο Άρης το φετινό καλοκαίρι, αλλά τον κέρδισαν ο Μανόλο και το... τρίμηνο συμβόλαιο της Σέρο Πορτένιο.