Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν κινήθηκε πέρυσι στα νούμερα της πρώτης σεζόν και οι καχύποπτοι τόνιζαν ότι μπορεί η καθίζηση να είναι μόνιμη, όμως ο Νορβηγός οδηγεί εκ του ασφαλούς τη Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση της πέμπτης διαδοχικής... Premier League. Φυσικά, είναι εξαιρετικά νωρίς, όμως μόνο με το φοβερό ξανθό στράικερ σε κέφια οι "πολίτες" έχουν κάνει 4 στα 4 στο πρωτάθλημα και βρίσκονται 4 βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Λίβερπουλ, η οποία υπέστη σοκαριστική ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Μπρέντφορντ άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές, στο 1' με τον Γουίζα, αλλά ο Χάαλαντ ανέλαβε και πέτυχε δύο γκολ σε 14', στο 19' και το 32', για να δώσει στη Σίτι το προβάδισμα. Έφτασε τα 9 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ η Σίτι έχει πετύχει συνολικά 11. 

Το 2-1 δεν έγινε ποτέ 4-1 ή 5-1 και παρέμεινε ως το τέλος ο ψυχοβγάλτης. Τουλάχιστον, στο "Έτιχαντ" το σκορ δεν άλλαξε, όπως συνέβη σε δύο άλλα παιχνίδια για την τέταρτη αγωνιστική. 

Premier League: Βαθμοί από Ματετά και Ίνγκς

Σε δύο παιχνίδια, λοιπόν, οι Λέστερ και Φούλαμ είχαν "σφιχταγκαλιάσει" το τρίποντο μέχρι οι Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ να βρουν απαντήσεις στα χασομέρια. Οι "αλεπούδες", με τον Τζέιμι Βάρντι να ανοίγει το σκορ, προηγήθηκαν 2-0 στο Λονδίνο, αλλά ο Ζαν Φιλίπ Ματετά μείωσε με το έμπα του δεύτερου μέρους. Στις καθυστερήσεις, η Πάλας βρήκε τη λύση πάλι με τον 27χρονο Γάλλο από την άσπρη βούλα. Ο Ισμαΐλα Σαρ ανατράπηκε από τον Κόνορ Κόουντι στην περιοχή της Λέστερ και ο φορ της Πάλας ευστόχησε στο 90+2' για να ισοφαρίσει. 

Στο "Κρέιβεν Κότατζ", δε, η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα δεν μπόρεσε να χαρεί τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Ραούλ Χιμένες την έβαλε μπροστά στο 24', αλλά στο 90+1' ο Ντάνι Ινγκς τελείωσε την προσπάθεια του πολύ αποτελεσματικού Τζάροντ Μπόουεν και τα "σφυριά" πήραν το βαθμό που τους πήγε στους 4. 

Τέλος, έπειτα από δύο νίκες (μία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και μία ισοπαλία (εκτός έδρας με την Άρσεναλ), η Μπράιτον έδειξε ότι δεν επωφελήθηκε της διακοπής. Το εντός έδρας 0-0 με την Ίπσουιτς λογίζεται από τον Ρομπέρτο ΝτεΖέρμπι ως χαμένο έδαφος. 

Premier League: Το πανόραμα της τέταρτης αγωνιστικής


Τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής: Μάντσεστερ Σίτι-Μπρέντφορντ 2-1 (19', 32' Χάαλαντ-1' Γουίζα), Λίβερπουλ-Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1 (72' Χάντσον-Οντόι), Μπράιτον-Ίπσουιτς 0-0, Φούλαμ-Γουέστ Χαμ 1-0 (24' Χιμένεθ), Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3 (36' Ντε Λιχτ, 41' Ράσφορντ, 90+6' Γκαρνάτσο), Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ 1-2 (47' Ματετά-21' Βάρντι, 46' Μαβιντίντι). 

Το πρόγραμμα (4η αγωνιστική): 14/9: 19:30 Άστον Βίλα-Έβερτον, 22:00 Μπόρνμουθ-Τσέλσι. 15/9: 16:00 Τότεναμ-Άρσεναλ, 18:30 Γουλβς-Νιούκαστλ.