Ο Αsteras AKTOR ήθελε να γυρίσει τον... διακόπτη και να επιστρέψει στις νίκες, ο Ατρόμητος ήθελε να πανηγυρίσει τους πρώτους τους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα! Το τρίποντο διακαής πόθος και για τους δυο στη "μάχη" τους στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 4η αγωνιστική της Super League. Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα του νέου προπονητή των Αρκάδων και άλλοτε θρύλο του ποδοσφαίρου, Κλοντ Μακελελέ που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα του ομάδα... παρέα με το σημειωματάριο του!

Και θα είχε πολλά να... γράψει καθώς είδε την νέα του ομάδα - που είχε στον πάγκο της τον Στάικο Βεργέτη- να γνωρίζει την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος όπου βρήκαν δυο γκολ με τους Μανσούρ και Καρλίτος και αν και ο Asteras AKTOR μείωσε σε 1-2 με πέναλτι του Μπαρτόλο και είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει σε 2-2, είδε τη μπάλα να μην καταλήγει ποτέ για δεύτερη φορά στα δίχτυα απέναντι σε έναν εντυπωσιακό με τις αποκρούσεις του Χουτεσιώτη!

asteras_makelele


0-2 με το... καλημέρα για τον Ατρόμητο κόντρα στον Astera AKTOR

Με το... καλημέρα του παιχνιδιού και δίχως να έχουν βρει οι δυο ομάδες καλά καλά τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Ατρόμητος αιφνιδίασε τον Astera AKTOR όταν και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό. Μετά από άψογη εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον... ύπνο και ο Μανσούρ τους νίκησε όλους στον αέρα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Και ενώ το ματς δεν είχε πολύ καλό ρυθμό και οι Αρκάδες έδειχναν προβληματική εικόνα δίχως να καταφέρνουν να απειλήσουν ήρθε εκ νέου "χτύπημα" από τους Περιστεριώτες που τιμώρησαν την έλλειψη συγκέντρωσης των αντιπάλων τους! Στο 23ο λεπτό μετά από ολέθριο λάθος του Παπαδόπουλου που βγήκε μακριά από την περιοχή του και έκανε... τσαφ, ο Καρλίτος διάβασε έξυπνα τη φάση και έκλεψε τη μπάλα, δοκίμασε λόμπα και σκόραρε σε κενή εστία δίνοντας... αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του (0-2).

atromhtos_asteras

Μείωσε ο Asteras AKTOR που έψαξε την ανατροπή, άντεξε ο Ατρόμητος

Ο Asteras AKTOR έδειχνε μπλοκαρισμένος σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, επιθετικά δεν κατάφερνε να δείξει πράγματα, είχε στιγμή στο 29' με δυνατό σουτ του Άλβαρες το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη, ενώ ο ίδιος παίκτης παραλίγο να αποβεί μοιραίος όταν και μετά από δικό του λάθος στο 34' ο Μπακού έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στον Καρλίτο που δεν κατάφερε να σκοράρει εξ' επαφής.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Asteras AKTOR κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Κίνι (πάτημα στο δεξί πόδι). Ο Μπαρτόλο ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα μειώνοντας σε 1-2 και βάζοντας ξανά την ομάδα του στο... παιχνίδι! Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-2 υπέρ των φιλοξενούμενων και η συνέχεια έμοιαζε συναρπαστική.

asteras_atromhtos

Ο Asteras AKTOR μπήκε αποφασισμένος να δείξει αντίδραση και να βρει ένα γρήγορο γκολ δείχνοντας τις διαθέσεις του από... νωρίς στο δεύτερο μέρος. Δυο λεπτά μετά την σέντρα (47'), ο Παλάσιος εξαπέλυσε τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή υποχρεώνοντας τον Χουτεσιώτη σε εντυπωσιακή απόκρουση. Τρία λετά πέρασαν (50') για να φτάσουν οι Αρκάδες σε εκ νέου μεγάλη φάση. Ο Κρέσπι έβγαλε ιδανική σέντρα με το εξωτερικό και ο Άλβαρες από πλεονεκτική θέση έκανε σουτ στην κίνηση το οποίο βρήκε τον Χουτεσιώτη ξανά σε ετοιμότητα για να το αποκρούσει και να απομακρύνει ξανά τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Αφού ο Ατρόμητος... συνήθλε μετά τις δυο μεγάλες φάσεις των αντιπάλων τους, ανέλαβε... δράση ο πάντα απειλητικός και δραστήριος Καρλίτος που στο 52' "άδειασε" δυο αντιπάλους, σούταρε και είδε τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερο για να φτάσουν στην ισοφάριση, στο 80' είχαν καλή στιγμή με σουτ του Καλτσά το οποίο απέκρουσε ο... φύλακας άγγελος του Ατρόμητου, Χουτεσιώτης, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν... όρθιοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και να υπερασπιστούν το υπέρ τους προβάδισμα για να φύγουν με σημαντική νίκη 1-2 από την Τρίπολη.

Αsteras AKTOR: Παπαδόπουλος, Γκαρθία (78' Ζουγλής), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Άλβαρες, Αλάγκμπε (46' Τζανδάρης), Μούμο, Μπαρτόλο (72' Τζίμας), Ρεγκίς, Παλάσιος, Άνταμ (60' Καλτσάς)

Ατρόμητος (Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου, Ουεντραόγκο, Γκονζάλεθ (81' Καλοσκάμης), Μπάκου (81' Βράκας), Μίχορλ (58' Tσιγγάρας), Ουάρντα, Καρλίτος (69' Φαν Βέερτ)