Το Νότιγχαμ ζει πια και επισήμως στους ρυθμούς της Φόρεστ και του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη νίκη επί της Λίβερπουλ, 1-0 στο "Άνφιλντ", για την τέταρτη αγωνιστική της Premier League, να έχει διττή σημασία. Πρακτικά, δείχνει πως ο άνθρωπος που φτιάχνουν πλέον σε πανό και τον αποκαλούν "ο σερίφης του Νότιγχαμ", ξέρει τι λέει, όταν αναφέρει πως η Φόρεστ δεν είναι ομάδα που πρέπει να παλεύει για την παραμονή της στην Premier League, αλλά θέλει το κάτι παραπάνω. 


e52494f2-5e01-46f5-b244-a4737847be97


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πεπεισμένος εξαρχής γι' αυτό και φαίνεται πως η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο είναι στην κατεύθυνση που την θέλει. 

Ιστορικά, βεβαίως, ό,τι πέτυχε η Νότιγχαμ με τη νίκη επί της Λίβερπουλ μπορεί να κάνει ένα κεφάλι να... εκραγεί. 

Νότιγχαμ Φόρεστ: Πριν τον Νιλ Άρμστρονγκ 

Το BBC είπε όλη την αλήθεια για τη σπανιότητα του κατορθώματος: η τελευταία φορά που νίκησε η Νότιγχαμ στο "Άνφιλντ", το 1969, ήταν πέντε μήνες πριν ο Νιλ Άρμστρονγκ πατήσει στο Φεγγάρι. Δηλαδή, τον Φεβρουάριο του 1969. Τις επόμενες 28 φορές που οι δύο ομάδες έπαιξαν, ακόμα και την ένδοξη εποχή του Μπράιαν Κλαφ, η Λίβερπουλ δεν νικήθηκε. 


3425f867-7b99-4802-b834-724e7fd1ed3c

Η Νότιγχαμ χάλασε τη μαγιά και στον Άρνε Σλοτ, αφού του στέρησε να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έβγαζε τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος με μηδέν γκολ παθητικό. Η ομάδα, δε, θα μπορούσε να γίνει μόλις η πέμπτη στην Ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που θα έβγαζε τα τέσσερα πρώτα ματς με νίκες και χωρίς να δεχτεί γκολ. 

Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη ήττα στα τελευταία 25 ματς που έχει δώσει η Λίβερπουλ μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Στο "Άνφιλντ", σε τέτοια συγκυρία, έχασε τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2014 από την Άστον Βίλα. 

Το εκπληκτικό είναι ότι η Λίβερπουλ δεν έχει χάσει σε παιχνίδι στην έδρα της στις 17:00 ώρα Ελλάδας Σαββάτου από την αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ τον Αύγουστο του 2015. 

Επιπλέον, στις τελευταίες πέντε περιπτώσεις που αντιμετώπισε στην έδρα της τη Νότιγχαμ Φόρεστ, είχε σκοράρει τουλάχιστον τρεις φορές. 

Πάντως, η Φόρεστ είχε πετύχει σημαντική νίκη επί της Λίβερπουλ τέτοιες μέρες. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1978 την νίκησε 2-0 στο "Σίτι Γκράουντ" για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τον οποίο και κατέκτησε. Στη ρεβάνς, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0.