Δύσκολο και απαιτητικό έργο είχε ο Γιάννης Ξυλάς (No.770) απέναντι στον χρυσό Ολυμπιονίκη και έναν από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως, Νόβακ Τζόκοβιτς(No.4)! Ο Έλληνας τενίστας που υπερασπίστηκε την Ελλάδα για λογαριασμό του Στέφανου Τσιτσιπά ο οποίος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού, ηττήθηκε εύκολα με 2-0 σετ (6-0, 6-1) από τον Σέρβο ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0 για τη Σερβία στη σειρά με την Ελλάδα για το World Group I του Davis Cup. Το ένα game που κατέκτησε πάντως πανηγυρίστηκε... έντονα!


Έδειξε την κυριαρχία του στο Davis Cup o Τζόκοβιτς κόντρα στον Γιάννη Ξυλά

Σε 45 λεπτά κατάφερε να "λυγίσει" τον Γιαννη Ξυλά για το World Group I του Davis Cup ο Νόβακ Τζόκοβιτς που έδειξε την κυριαρχία του στο "Alexandrar Nikolic Hall"! Ο Σέρβος τενίστας ήταν καταιγιστικός στο πρώτο σετ το οποίο κατέκτησε "αέρα" με 6-0 δίχως να χάσει game, με τον Έλληνα τενίστα να δείχνει καλά στοιχεία και να στέκεται πολύ καλά στο τελευταίο game.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d464da2a3ell)

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς μπορεί να έδειξε ξανά την ανωτερότητα του όμως το highlight δεν ήταν όταν έκανε εύκολα το 6-1. Ήταν όταν ο Ξυλάς πανηγύρισε το πρώτο του game στο παιχνίδι και μείωσε σε 1-5 εν μέσω απίστευτης αποθέωσης από τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου του Βελιγραδίου και τον καταχειροκρότησε, σε μια στιγμή που θα θυμάται για πάντα, στο πρώτο του κερδισμένο game απέναντι σε έναν θρύλο του τένις. Το χαμόγελο του τα... έλεγε όλα!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d464etpszvvl)

Σημειώνεται ότι η Σερβία θα χρειαστεί μια νίκη ακόμα ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση της στους Qualifiers του 2025. Όπως είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής, στο διπλό (14:00) οι Σέρβοι θα αναμετρηθούν με τους Αζωίδη και Πέτρο Τσιτσιπάς, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι οι ομάδες έχουν δικαιώμα αλλαγής στις συνθέσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d465hu7iuqvt)

Ακολούθως θα υπάρξει το μονό ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Θάνο ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο διπλό, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει και το μονό μεταξύ του Κετσμάνοβιτς και του Ξυλά άρα ο Έλληνας τενίστας μπορεί να ριχτεί ξανά στη... μάχη!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d465kzjwtjwh)