Πολλά είναι τα "θέλω" της ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Πάνω απ' όλα η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας, η διεκδίκηση τίτλων και η επιστροφή στις επιτυχίες! Με την έλευση του Ντράγκαν Σάκοτα στο "τιμόνι", η "Ένωση" φιλοδοξεί να βρει ξανά τον καλό της εαυτό και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να την κάνει να πρωταγωνιστήσει.

Στο τελευταίο της φιλικό ματς επί σερβικού εδάφους, άφησε το καλύτερο για το... τέλος αφού έδειξε τα "δόντια" της στην περσινή πρωταθλήτρια του Eurocup, Παρί Σεν Ζερμέν -η οποία θα αγωνίζεται από τη φετινή χρονιά στην Euroleague- και με τη σπουδαία νίκη 71-63 οι "κιτρινόμαυρο" έδειξαν πως είναι αποφασισμένοι για μεγάλα πράγματα σ' ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει της νέας σεζόν!

Τεράστια νίκη της ΑΕΚ επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Βελιγράδι

Aν και η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 15-12 στο πρώτο δεκάλεπτο , στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο 10λεπτο και με... όπλο της την άμυνα αλλά και... σύμμαχο της την ευστοχία της στην επίθεση πήγε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ με 34-27 και προβάδισμα 7 πόντων.

Στην τρίτη περίοδο, οι "κιτρινόμαυροι" ήταν απολαυστικοί, είχαν την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού, πετούσαν "φωτιές" επιθετικά που βρήκαν πολλές λύσεις και "έκλεισαν" το τρίτο 10λεπτο με μια διαφορά σχεδόν 20 πόντων (36-56). Με... προίκα της την μεγάλη διαφορά την τρίτη περιόδου, η "Ένωση" αν και είδε τους Παριζιάνους να την πλησιάζουν μέχρι και στο -6 (54-60) άντεξε στην αντεπίθεση των αντιπάλων της και με 71-63 πανηγύρισε τεράστια νίκη.


Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Όμηρος Νετζήπογλου, Ναχίμ Αλίν και Γιάννης Κουζέλογλου που βρέθηκαν σε εξαιρετική επιθετικά μέρα και πρόσθεσε από 11 πόντους ο καθένας για να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη, ενώ ο Πρέντις Χαμπ σημείωσε 10 πόντους και ο ξεχώρισε επίσης Γκραντ Γκόλντεν με 8 πόντους με 8 ριμπάουντ.

Από την πλευρά της Παρί Σεν Ζερμέν που δεν κατάφερε να κάμψει την φοβερή αντίσταση της ΑΕΚ, κορυφαίος ήταν ο Τι Τζέι Σορτς με 14 πόντους και 5 ασίστ, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο σχεδόν "διψήφιος" Κεβάριους Χέιζ που ολοκληρωσε το ματς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 27-34, 39-56, 63-71

ΠΑΡΙ (Σπλίτερ): Σορτς 14 (5 ασίστ), Μάλκολμ 2, Ιφί 9 (1), Γουόρντ 5 (1), Καβαλιέρε 6, Σι 4, Κέσενς, Ερέρα, Λο 5, Χέιζ 13 (9 ριμπάουντ), Σάβριν 2, Γιάντουνεν 3 (11 ριμπάουντ)

ΑΕΚ (Σάκοτα): Σκορδίλης 5, Χαμπ 10 (2/4 τρίποντα), Καράμπελας, Φλιώνης, Μπράις Τζούνιορ 8, Πιλάβιος, Φίλιος, Πάρκερ 2, Κουζμίνσκας 5 (4 ριμπάουντ), Νετζήπουγλου 11 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Αλίν 11 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Κουζέλογλου 11 (1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Καματερός, Γκόλντεν 8 (8 ριμπάουντ)