Πέτρος Τσιτσιπάς και Αποστόλης Θάνος είχαν δύσκολη αποστολή απέναντι στον χρυσό Ολυμπιονίκη Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Χαμάντ Μεντζέντοβιτς ωστόσο έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και κατάφεραν να "λάμψουν" με την κατάκτηση ενός game στο οποίο έπαιξαν εξαιρετικό τένις. Οι Έλληνες τενίστες δεν κατάφεραν να κάμψουν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους που με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3) στο διπλό ανδρών έκαναν το 3-0 επί της Ελλάδας και προκρίθηκαν στα προκριματικά του World Group του Davis Cup.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d46wt4nqc4rl)

Πέτρος Τσιτσιπάς και Θάνος "λύγισαν" στο Davis Cup

Νόβακ Τζόκοβιτς και Χαμάντ Μεντζέντοβιτς πήραν από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και έφτασαν εύκολα στο 1-0 επικρατώντας με 6-3 στα game. Κατά διαστήματα βέβαια, Πέτρος Τσιτσιπάς και Αποστόλης Θάνος έδειχναν καλά στοιχεία η ποιότητα και η εμπειρία όμως του Νόλε ήταν αρκετή για να έρθει η κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο σετ, οι Έλληνες "έκλεψαν" την παράσταση και τις εντυπώσεις, έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν σε 1-1 στα σετ παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου. Ένα από τα βολέ μάλιστα του Πέτρου Τσιτσιπά τους άφησε όλους με το... στόμα ανοιχτό και ήταν ξεκάθαρα από τα highlight της αναμέτρησης!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d46up5r6osgh)
Με 6-3 οι Έλληνες τενίστες έφεραν σε ισοροπία το ματς ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ, οι Σέρβοι δεν είχαν απαντήσεις στις επιθέσεις τους, Πέτρος Τσιτσιπάς και Θάνος καταπληκτικές άμυνες και επιθέσεις, κάτι το οποίο προκάλεσε και το καθολικό χειροκρότημα όλων στο γήπεδο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d46ulf697ynd)
Στο τρίτο σετ, "μίλησε' η κλάση του Τζόκοβιτς καθώς και η ποιότητα του παρτενέρ του στο διπλό, Μαντζέντοβιτς, οι δυο τους ξεδίπλωσαν την ανωτερότητα τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Έλληνες τους οποίους κέρδισαν με 6-3 και στο τρίτο σετ και με 2-1 συνολικά στα σετ μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά αγώνα,  εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του World Group για το Davis Cup.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d46uvba3luxt)