Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συναντήσουν στην League Phase του Europa League και του Conference League ομάδες από την Σουηδία! Οι "ερυθρόλευκοι" την Μάλμε και οι "πράσινοι" την Τζουργκάρντεν. Αμφότερες οι σουηδικές ομάδες δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στα ματς πρωταθλήματος με ΑΙΚ Στοκχόλμης και Μιάλμπο ωστόσο η εν δυνάμει πρωταθλήτρια Σουηδίας και πρωτοπόρος Μάλμε βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της!

Η πρωτοπόρος Σουηδίας Μάλμε έμεινε... άσφαιρη!

Η πρωτοπόρος του σουηδικού πρωταθλήματος, Μάλμε αποχώρησε με τον έναν βαθμό από την έδρα της ΑΙΚ Στοκχόλμης στο μεταξύ τους ματς για την 22η αγωνιστική μετά από "λευκή" ισοπαλία. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League όπου θα κοντραριστεί με τους "ερυθρόλευκους" στις 24 Οκτωβρίου για την League Phase δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ παρατάχθηκε και με αρκετές απουσίες.

Κάτι, που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι που έχουν στο "τιμόνι" τους τον ομογενή Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, έκλεισαν καλά τους χώρους εστιάζοντας στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους σε απώλεια βαθμών. Η Μάλμε βέβαια βρίσκεται ακόμα σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 49 βαθμούς, ενώ είναι στο +10 από τις Χάμαρμπι και Ντζουργκάρντεν που έχουν όμως παιχνίδι λιγότερο.

 

Στον... δρόμο της ισοπαλίας και η Τζουργκάρντεν!

Από την άλλη, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην League Phase του Conference League, Τζουργκάρντεν που βρίσκεται στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Σουηδίας, φιλοξένησε στην έδρα της την Μιάλμπι σ' έναν αγώνα που μεγάλη βαθμολογική σημασία στη "μάχη" της διεκδίκησης των ευρωπαϊκών εισιτηρίων για τη νέα σεζόν. Οι δυο ομάδες αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας μένοντας στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν πρώτοι στο ματς στο 36ο λεπτό ωστόσο η Τζουργκάρντεν είχε άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας σε 1-1 έξι λεπτά αργότερα (42') με τον Χιουμέτ. Στην επανάληψη, η αντίπαλος του "τριφυλλιού" ήταν ανώτερη και πιο απειλητική ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς. Κάπως έτσι, έφτασε τους 39 βαθμούς και ισοβαθμεί με την Χάμαρμπι, ενώ και οι δυο ομάδες έχουν αγώνα λιγότερο από την πρωτοπόρο Μάλμε.

Η ενδεκάδα της Τζουργκάρντεν: Ρίνε, Κοσούγκι, Ντάνιελσον, Τένιο (90' Λάρσον), Σταλ, Σούλερ (80' Έρικσον), Σάμποβιτς, Ραντέτινατς (69' Γκούλικσεν), Χαράλα, Ενγκουέν (80' Πρίσκε), Χιούμετ.