Μετά από συναρπαστικές "μάχες" και αρκετές προκρίσεις να κρίνονται στην παράταση και στην διαδικασία των πέναλτι βγήκαν τα εισιτήρια για την τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος! Εκεί όπου έδωσαν... ραντεβού ΑΕΛ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Κηφισιά και Παναχαϊκή, ενώ θα λείπει ο Ηρακλής που αποχαιρέτησε την διοργάνωση μετά τον αποκλεισμό του στα πέναλτι από το Αιγάλεω.

Στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΛ, Πανιώνιος, ΠΑΣ, Ηρακλής και Κηφισιά

Η Κηφισιά του Σεμπαστιάν Λέτο ήταν η ομάδα που πήρε πρώτη χρονικά την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά τη νίκη της με 1-0 του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου στη Ριζούπολη. Το "'χρυσό" γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο Λουίς Ρότσα στο 20ο λεπτό. Από την άλλη, ο Καμπανιακός κατάφερε να "λυγίσει" την Ηλιούπολη στην παράταση χάρη στο γκολ του Κολλαρά στο 103'. Το εισιτήριο για την επόμενη φάση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Μακεδονικό μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και στα δυο ημίχρονα της παράτασης, κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου οι "βυσσινί" επιβλήθηκαν με 3-1.

Ο Πανιώνιος που επέστρεψε στην Super League 2 "χτύπησε" δις στις καθυστερήσεις στον αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, με τους Πότσι και Γεμιστό να "λυτρώνουν" τον "Ιστορικό" σε διάστημα ενός λεπτού (90+2', 90+3') και να του χαρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πρόκριση δια... περιπάτου πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα που "διέλυσε" με 2-0 την Ερμιονίδα στο Δημοτικό Στάδιο Κρανιδίου.

Το Αιγάλεω άφησε εκτός συνέχειας τον Ηρακλή μετά από ματς για... γερά νεύρα που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Νταβιώτη στο 10', ενώ ο "Γηραιός" ισοφάρισε με τον Τσιριγώτη σε 1-1 στο 23ο λεπτό. Οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στη "ρώσικη ρουλέτα". Εκεί όπου το Αιγάλεω με 4-3 "λύγισε" τον Ηρακλή που αποχαιρέτησε τον θεσμό.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζέκοφ που σκόραρε στο 109' της παράτασης η Παναχαϊκή "λύγισε" με 1-0 την Καλαμάτα. Την έκπληξη έκανε ο Απόλλων Κρύας Βρύσης που με 2-1 επικράτησε εντός έδρας της Νίκης Βόλου, ο Διαγόρας Ρόδου με εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Θύελλας Καμαρίου πήρε την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναργειακός κέρδισε με 4-3 τα Τρίκαλα, η Νέα Ιωνία με γκολ του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Βαγγέλη Πλατέλλα επικράτησε με 1-0 της Αναγέννησης Αρτας, ενώ η Ζάκυνθος "λύγισε" τον Άρη Αβάτου στην διαδικασία των πέναλτι.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων Κυπέλλου:

Κηφισιά - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 1-0
Καμπανιακός - Ηλιούπολη 1-0 παρ. (0-0 κ.δ.)
Μακεδονικός - ΑΕΛ 1-3 πεν. (0-0)
Πανθρακικός - Πανιώνιος 0-2
Θύελλα Καμαρίου - Διαγόρας Ρόδου 0-2
Παναχαϊκή - Καλαμάτα 1-0 παρ. (0-0 κ.δ.)
Εθνικός - Μανδραϊκός 2-1
Απόλλων Κρύας Βρύσης - Νίκη Βόλου 2-1
ΑΕ Ερμιονίδας - ΠΑΣ Γιάννινα 0-7
Τρίκαλα - Παναργειακός 1-3
Αιγάλεω - Ηρακλής 4-3 πεν. (1-1 παρ.)
Άρης Αβάτου - Ζάκυνθος 1-4 πεν. (1-1 παρ.)
Νέα Ιωνία - Αναγέννηση Άρτας 1-0