Mια από τις ομάδες που έβγαλε η κληρωτίδα του Europa League για τη League Phase της διοργάνωσης για τον Ολυμπιακό είναι η Πόρτο! Οι "δράκοι" που θα βρεθούν στον δρόμο των Πειραιωτών σε εντός έδρας ματς, αν και δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Φαρένσε για την 5η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο χάρη στο νικητήριο γκολ του Ομοροντιόν στο 75' και να ανεβούν στην δεύτερη θέση με 12 βαθμούς.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Πόρτο "λύγισε" την Φαρένσε

Η Πόρτο αν και ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και δημιούργησε πολλούς κινδύνους στα καρέ της Φαρένσε, είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ, Ρικάρντο Βέλιο να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα και να σταματά αρκετές φορές τις προσπάθειες των αντιπάλων του. Ο... κέρβερος της εστίας των φιλοξενούμενων κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο μέρος ωστόσο στην επανάληψη τα δεδομένα άλλαξαν!

Στο 48' η Πόρτο κατάφερε να βρει τη λύση από την άσπρη βούλα με πρωταγωνιστή τον Γκαλένο που ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0. Οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν... πολύ για τους "δράκους" που είδαν τον Τομανέ να εκμεταλλεύεται το ολέθριο λάθος του Οτάβιο και στο 51' να ισοφαρίζει σε 1-1 με πλασέ για την Φαρένσε.

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 75ο λεπτό όταν και ο Ομοροντιόν πλάσαρε εύστοχα από κοντά διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Με τη νίκη της αυτή, η Πόρτο έφτασε τους 12 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση, ενώ βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4702fq8zbcx)