Ο αγωνιστικός χώρος είναι το μέρος που η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ξεχνά τα προβλήματά της, για να της τα υπενθυμίσει, αμέσως μετά, η εμφάνιση των νεαρών της, που σχεδόν διακτινίζονται. Το εκτός έδρας 4-0 επί της Τζιρόνα για την πέμπτη αγωνιστική της LaLiga πρέπει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, να βυθίσει σε σκέψεις τον Ζοάν Λαπόρτα για το πώς θα κρατήσει το salary cap, έως 31ης Δεκεμβρίου, στο επίπεδο που θα του επιτρέψει να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό των "μπλαουγκράνα" τον Ντάνι Όλμο

Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα: Η αλληλοσυμπληρούμενη φρεσκάδα


Δεν είναι πως ο Όλμο έκανε τα όργια στο παιχνίδι του "Μοντιλίβι" όσο ότι η φρεσκάδα είναι αλληλοσυμπληρούμενη, σε σημείο που πρέπει να διαφυλάσσεται σαν πολύτιμο διαμάντι στο Λούβρο. Είναι ο Όλμο μαζί με τον Ραφίνια, τον Πέδρι, τον Κουμπαρσί, τον Φεράν Τόρες, τον πάτερ φαμίλια Λεβαντόφσκι και φυσικά το σύγχρονο φαινόμενο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: τον Λαμίν Γιαμάλ

Ο νεότερος υποψήφιος για Χρυσή Μπάλα όλων των εποχών, ο ποδοσφαιριστής που τα παιδάκια προσθέτουν οπωσδήποτε και δίχως διαφωνίες στις αγαπημένες τους ενδεκάδες, έκανε τη διαφορά απέναντι σε ένα συγκρότημα που είναι έως και βέβαιο από τώρα να ειπωθεί, δίχως, πάντως, να λείπουν ιχνοστοιχεία έπαρσης στην πρόβλεψη, πως δεν θα κάνει την περυσινή πορεία. Από τη μεριά τους, οι νεαροί "μπλαουγκράνα" άφησαν και τις τρεις προηγούμενες σεζόν ίχνη μεγαλείου, αλλά επί του παρόντος δεν ταλανίζονται, ως γνήσιο ρόλερκοστερ, από τις εφηβικές και μετεφηβικές ορμόνες και επιδεικνύουν τη σταθερότητα, που φυσικά εμπνέει ο Χάνσι Φλικ, αλλά είναι και το ζητούμενο. 

Η Μπάρτσα έχει ξεκινήσει με 5 στα 5 στη LaLiga και συντελεστή 17-4, δηλαδή την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με άνω των τριών γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Πάνω στο μισάωρο ήταν που ο Γιαμάλ αξιοποίησε τη σέντρα του Ραφίνια, μόλις οκτώ λεπτά μετά, στο 37', σκόραρε από την πάσα του Λεβαντόφσκι. 

Ο Όλμο πέτυχε το 3-0 στο 47', ενώ στο 64' ο Πέδρι έβαλε το τέταρτο γκολ. Η Τζιρόνα μείωσε με το αυτογκόλ του Έρικ Γκαρσία στο 80'. Ο τελευταίος αντικατέστησε τον Όλμο στο 61', σε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο διεθνής Καταλανός βγήκε με ματωμένη μύτη από τον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, η ένταση δεν αποφεύχθηκε. Το φάουλ του Φεράν Τόρες στον Γιασέρ Ασπρίγια, στο 86', ήταν δεδομένο, η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε 17 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, όχι. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή και είναι μία φάση που, παρά την έκταση της νίκης, θα απασχολήσει. 

Η Μπαρτσελόνα έχει νέα δύσκολη έξοδο, τουλάχιστον προοιμιακά, αφού θα παίξει στο "Μαδριγάλ" με τη Βιγιαρεάλ (22/9-19:30).