ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 0-0 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την τέταρτη αγωνιστική της Super League στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος μαζί με τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω. 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Πίεσαν νωρίς οι γηπεδούχοι 

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που, απαντώντας στην πρώτιστη πίεση του Παναθηναϊκού ψηλά, έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του. Η ομάδα που έψαξε το γρήγορο γκολ για να κάνει σιδεροδέσμιο τον αντίπαλό της και να τον βάλει από νωρίς στα σκοινιά. 

Οι "πράσινοι" αντιστάθηκαν, αλλά όχι πριν ο Ντραγκόφσκι κάνει μερικές απίθανες επεμβάσεις, συνεχίζοντας την εκπληκτική χρονιά του. Δύο σουτ του Σβαμπ στο 12' και το 13', ακόμα ένα του Τσάλοφ, το πιο εύκολο από τα τρία, στο 15' 

Ο Κωνσταντέλιας έχασε επίσης σπουδαία ευκαιρία στο 24', αφού δεν βρήκε κατά το επιθυμητό την μπάλα στην πάσα του Μπάμπα, με αποτέλεσμα να φύγει εκτός. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν συνεχώς στα... αίματα, με τα deflection, πάντως, για να χρησιμοποιηθεί ένας μπασκετικός όρος, να είναι πολύ αποδοτικά. Ο Ίνγκασον, κυρίως, έκανε δουλίτσα, παρά τις αποδοκιμασίες κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα. 

Η ομάδα του Αλόνσο απάντησε με ατομική ποιότητα. Ιωαννίδης, στην 150ή συμμετοχή του με τον Παναθηναϊκό, κάτι που αποτυπώθηκε με ένα χρυσό σήμα στη φανέλα του, και Πελίστρι μπορούσαν να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους και να σπάνε το ρυθμό, τη στιγμή που και ο Τετέ φαινόταν να έχει διάθεση. Ο ΠΑΟΚ απειλούσε, δε, συνεχώς από την πλευρά του Βαγιαννίδη, δηλαδή τη δική του δεξιά, όπου στρατοπέδευσε ο Τάισον, αφού ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός του "τριφυλλιού" σπανίως έδινε βοήθειες από εκεί. 

Πάντως, με τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να γίνει απειλητικός. Οι δύο πιο δημιουργικοί παίκτες του, ο Ιωαννίδης, που πέρασε όποιους βρήκε στο διάβα του, και ο Πελίστρι, που σούταρε άουτ, συνεργάστηκαν. 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Οι καθοριστικές επεμβάσεις


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μίνι ευκαιρία του Παναθηναϊκού, ένα σουτ του Τετέ από εκτέλεση κόρνερ, που δεν είχε πρόβλημα να πιάσει ο Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ απάντησε αμέσως, επίσης με κόρνερ, με την κεφαλιά του δραστήριου Σβαμπ να φεύγει εκτός. 

Απόλυτη ισορροπία δεν υπήρξε, αφού ο ΠΑΟΚ παρέμενε καλύτερος. Ωστόσο, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού έκαναν σπουδαία δουλειά. Ο Μλαντένοβιτς έκανε δύο επεμβάσεις σε σουτ, του Τάισον και του Κωνσταντέλια, ενώ ο δεύτερος ανακόπηκε σε προσπάθεια και από τον Γεντβάι. 

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν γενικώς παράπονα από το διαιτητή Βίντσιτς, που στο 68' γιγαντώθηκαν, όταν μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι σε κοντινό σουτ του Τετέ και μετά την αδυναμία του Ιωαννίδη να κοντρολάρει, ο Βραζιλιάνος έπεσε κάτω από δυνητικό μαρκάρισμα του Μπάμπα. Αμέσως μετά, στην επίθεση του ΠΑΟΚ, ο Ντραγκόφσκι έκανε ακόμα μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Σβαμπ. 

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αυξήσει το κυνηγητό στην άμυνα του Παναθηναϊκού, βάζοντας τον Σαμάτα στη θέση του Τσάλοφ. Ο φορ του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε δραστήριος, κέρδισε ένα έτσι κι έτσι φάουλ σε διεκδίκηση με τον Γεντβάι, που έφερε το σουτ του Ζίβκοβιτς και τη νέα επέμβαση του Ντραγκόφσκι. 

Ο Αλόνσο απάντησε με δικές του αλλαγές, με τις οποίες προσπάθησε να αλλάξει το ρυθμό. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη στιγμή στα ύστατα χρονικά πεδία του παιχνιδιού, αφού το σουτ του Ιωαννίδη στο 90+1' απέκρουσε ο Κοτάρσκι. Από τη μεριά του, ο ΠΑΟΚ είχε μια στραβοκλωτσιά του Καμαρά από απόκρουση του Ντραγκόφσκι και με εκείνον εκτός θέσης, στο 88'. 

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (76' Καμαρά), Ζίβκοβιτς (88' Σορτίρ), Κωνσταντέλιας (77' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (67' Σαμάτα).
Παναθηναϊκός (Ντ. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μακσίμοβιτς, Μπακασέτας (78' Τζούριτσιτς), Πελίστρι (78' Μαντσίνι), Τετέ (79' Ουνάχι), Ιωαννίδης.