Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να "πετά" στην Premier League όμως αυτό που την "καίει" πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι η δίκη που έχει μπροστά της για της παραβάσεις του Financial Fair Play μετά από βάθος πενταετής έρευνας όπου προέκυψε ότι οι "πολίτες" έχουν υποπέσει σε 115 παραβάσεις σε διάστημα 14 ετών.

 Η ώρα της κρίσεως... έφτασε και τη Δευτέρα αναμένεται η πρώτη δίκη για τους πρωταθλητές Αγγλίας οι οποίοι κινδυνεύουν με χρηματικό πρόστιμο, απαγόρευση μεταγραφών, αφαίρεση βαθμών μέχρι και με... υποβιβασμό! Η απόφαση της ποινής αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2025, ενώ η δίκη θα διαρκέσει για 10 εβδομάδες.



Γιατί κατηγορείται η Μάντσεστερ Σίτι και... έφερε τις 115 παραβάσεις στο FFP

Ως "δίκη του αιώνα" αποκαλούν την δίκη της Μάντσεστερ Σίτι άπαντες καθώς μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κατηγορείται για 115 παραβάσεις του Financial Fair Play μετά τη δημοσίευση εγγράφων του Football Leaks από το Der Spiegel και πενταετή έρευνα που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2018 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι "πολίτες" που με... σύμμαχο τους δικηγόρους τους θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν την αθωότητά τους, κατηγορούνται για κατά
 συρροή οικονομική εξαπάτηση από τότε που ο δισεκατομμυριούχος Σεΐχης Μανσούρ έγινε ιδιοκτήτης της ομάδας το 2008. Η ποινή δεν θα ανακοινωθεί σύντομα καθώς η δίκη θα διαρκέσει για 10 εβδομάδες και η απόφαση θα γνωστοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2025.

Οι πιθανές ποινές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Μάντσεστερ Σίτι στην περίπτωση που κριθεί ένοχη είναι η αφαίρεση βαθμών όπου μπορούν να αφαιρεθούν έως και 80 (!) βαθμοί, χρηματικό πρόστιμο, απαγόρευση μεταγραφών και το πιο σοκαριστικό και σοαβρό απ' όλα, αποβολή από την Premier League που θα σημαίνει κατ' επέκταση και υποβιβασμό.

Από αυτές τις 115 κατηγορίες, οι 54 αφούν σε μη παροχή  ακριβών οικονομικών πληροφοριών από τις σεζόν 2009-2010 έως 2017-2018.. Άλλες 35 σχετίζονται με  έλλειψη συνεργασίας στις έρευνες της ίδιας της διοργανώτριας αρχής της Premier League για το εν λόγω ζήτημα από τα τέλη του 2018 έως τις αρχές του 2023. Παράλληλαμ οι πρωταθλητές Αγγλίας αντιμετωπίζουν ακόμη 14 κατηγορίες λόγω του ότι δεν παρείχαν ακριβείς λεπτομέρειες, μεταξύ 2009-2010 και 2017-2018, αναφορικά με τις πληρωμές σε παίκτες και προπονητές.

Η Σίτι κατηγορείται ότι παραβίασε επίσης τους κανόνες του οικονομικού Fair Play της UEFA μεταξύ του 2013 και του 2018, κάτι που είχε ως συνέπεια ακόμη πέντε κατηγορίες καθώς και την παραβίαση των ήδη γνωστών κανονισμών του Financial Fair Play της Premier League (PSR) σε επτά περιπτώσεις μεταξύ του 2015 και του 2018.