Ο Asteras AKTOR αποφάσισε να κάνει την... υπέρβαση και να φέρει όνομα από το πάνω ράφι καταλήγοντας στην περίπτωση του Κλοντ Μακελελέ. Του θρύλου του ποδοσφαίρου που έγραψε με τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, της Τσέλσι και της εθνικής Γαλλίας. Ο Γάλλος τεχνικός παρουσιάστηκε και επίσημα από την ΠΑΕ σε συνέντευξη Τύπου και είχε πολλά και... ενδιαφέροντα να πει!

Αφού ξεκαθάρισε ότι στον Astera AKTOR δεν πήγε για τα χρήματα αλλά γιατί έχει πάθος για το ποδόσφαιρο, τόνισε ότι όταν αναλαμβάνει μια δουλειά δίνη και τη... ψυχή του, υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι να υπάρξει σταδιακή βελτίωση και να έχει η ομάδα ταυτότητα, ενώ επισήμανε πως: "πρώτα απ' όλα δεν είμαι μάγος, ο λόγος που είμαι εδώ είναι η αξία που έχει η ομάδα".

Παράλληλα, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να δείχνουν κατανόηση και να μην ασκούν έντονη κριτική στους παίκτες του και να τους αφήσουν να δουλέψουν, σημείωσε ότι θέλει οι ποδοσφαιριστές του να δουλεύουν και να φτάνουν "ψηλά" μέχρι και της εθνικές ομάδες, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει σπουδαία δουλειά στην ομάδα και πως πείστηκε από το όραμα των ανθρώπων του συλλόγου.

Μακελελέ: "Δεν ήρθα στον Astera AKTOR για τα χρήματα, θέλω οι παίκτες μου να φτάνουν ψηλά"

"Πρώτα από όλα ευχαριστώ, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχα ήδη σημαντικές συνομιλίες με την ομάδα. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο τους ιδιοκτήτες και έχω κάνει τις πρώτες γνωριμίες. Μου έχουν εξηγήσει την ιστορία και το όραμα που έχουν τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη. Δεν ήρθα για τα χρήματα, έχω κερδίσει όσο έπαιζα. Ήρθα γιατί είμαι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο. Και πείστηκα αμέσως γιατί είδα ξεκάθαρους ανθρώπους και όταν βλέπω τέτοιους ανθρώπους μου είναι εύκολο.

Και θα πω την αλήθεια η ομάδα είναι καλή γιατί ο προηγούμενος προπονητής έκανε καλή δουλειά. Θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτή την ομάδα. Όταν αναλαμβάνω μια δουλειά θέλω να δίνω την ψυχή μου. Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό γιατί και η οικογένειά μου δεν θα είναι εδώ.Θέλω οι ποδοσφαιριστές μου να δουλεύουν, οι παίκτες μου να φτάνουν ψηλά, να φτάνουν μέχρι τις εθνικές ομάδες".


"Οι δημοσιογράφοι να δείξουν κατανόηση στους παίκτες μου και να μην ασκούν έντονη κριτική"

"Η πρώτη ομάδα θα επιδιώκει τη νίκη. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στην πρώτη ομάδα, βήμα βήμα να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, βήμα βήμα και με πολλή δουλειά. Κάθε ημέρα να βελτιωνόμαστε σταδιακά αλλά με σταθερότητα. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στην πρώτη ομάδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας, θέλουμε να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας αλλά αυτό θα γίνει βήμα βήμα.

Κάθε μέρα θέλουμε να βελτιωνόμαστε αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να ζητήσω από τους δημοσιογράφους να δείξουν κατανόηση στους παίκτες μου, να μην ασκούν έντονη κριτική και ό,τι κριτική είναι να γίνει να γίνει στο πρόσωπό μου, να αφήσουν τους παίκτες μου ελεύθερους να δουλέψουν. Πάντα θα είμαι ανοιχτός με το να έχω επικοινωνία με τους δημοσιογράφους. Θα υπάρχει επικοινωνία, μπορεί κάποιες φορές να μην υπάρχει ταύτιση απόψεων αλλά πάντα θα υπάρχει επικοινωνία. Ευχαριστώ για την προσοχή, δεν συνηθίζω να μιλάω πολύ".


"Τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα"

Για το αν θεωρηθεί ότι ο Αστέρας είναι ένα βήμα για την καριέρα του για να φτάσει εκεί που έφτασε κι ως παίκτης:

"Το πιο σημαντικό είναι να μην σκέφτεσαι σαν ποδοσφαιριστής. Ξέρω πως ο ποδοσφαιριστής πρέπει να τα έχει όλα από την αρχή για να δουλεύει με τις καλύτερες συνθήκες. Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα, το καταλαβαίνω αυτό. Η ομάδα έχει τη δυναμική να δουλέψει, αλλά τα αποτελέσματα πρέπει να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, μέρα με τη μέρα αλλά είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά".

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλει να βάλει αγωνιστικά στην ομάδα:

"Δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, θα αναλύσουμε κάποια πράγματα. Θα προσπαθήσω να βελτιώσω τις δυνατότητες των παικτών μου και γι' αυτό θα έχω πολλές προσωπικές συζητήσεις μαζί τους".

Αν το όνομά του είναι αρκετό για να υπάρξει επιτυχία:

"Όλοι οι προπονητές εξαρτώνται από τους παίκτες. Το γεγονός ότι έχω κάποια πορεία δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, έχω πάθος για το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ένα απλό, κατοχικό ποδόσφαιρο".

"Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να έχει ταυτότητα, έχω το νου μου και στην ακαδημία"

Για το κομμάτι της Ακαδημίας:

"Φυσικά. Ήδη έχω μιλήσει με τους προπονητές της Ακαδημίας, θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Εχω το νου μου και την Ακαδημία και όχι μόνο την πρώτη ομάδα".

Για ποιο κομμάτι του project τον επηρέασε για να έρθει:

"Το πιο σημαντικό είναι να έχει η ομάδα ταυτότητα, να παίζουμε σαν ομάδα, να κερδίζουμε και να χάνουμε σαν ομάδα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που θα έχει η ομάδα. Πρώτα απ' όλα δεν είμαι μάγος, ο λόγος που είμαι εδώ είναι η αξία που έχει η ομάδα. Στους παίκτες μου δεν μπορώ να λέω ψέματα, αλλιώς θα κάνουν το ίδιο και με μένα, η ομάδα έχασε με δύο ατομικά λάθη το Σάββατο, αν δεν τα έκανε θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Ήμουν βοηθός του Αντσελότι και σε άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου. Θέλω να ξεκινάω από χαμηλά, θα παίξουμε και πιο επιθετικά, αλλά αυτό θα γίνεται βήμα βήμα και θα υπάρχει συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές".