Μετά την ισοπαλία σε Τούμπα και "Γεώργιος Καραϊσκάκης", η ΑΕΚ είχε τεράστια ευκαιρία να την βρει η ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής στην κορυφή της Super League. Και δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη απέναντι στον Βόλο και στο 100ο παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της. Με... σύμμαχο τους φιλάθλους τους που κατέκλησαν τις εξέδρες της OPAP Arena οι "κιτρινόμαυροι" "λύγισαν" με 2-0 την ομάδα της Μαγνησίας σ' ένα ματς με αρκετή ένταση και τον Πιερό να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα στην πρώτη του συμμετοχή. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47x0ajada0h)
Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε η Κοϊτά, επέστρεψε ξανά στην αγωνιστική δράση μετά από δυο μήνες εκτός λόγω τραυματισμού ο Γιόνσον που πέρασε στο ματς ως αλλαγή, ενώ το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαρα πραγματοποίησε ο Τσιλούλης εν μέσω... αποθέωσης!

Με τη νίκη της αυτή, η "Ένωση" έφτασε τους 10 βαθμούς και φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ισοβαθμεί στους 10 βαθμούς με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχοντας όμως καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Από την άλλη, ο Βόλος παρέμεινε στους 3 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές με απολογισμό 1 νίκες και 3 ισοπαλιών.

Η ΑΕΚ "κατάπιε" τον Βόλο και... εκτοξεύτηκε στην κορυφή της Super League

Με αλλαγές στην ενδεκάδα της παρατάχθηκε η ΑΕΚ καθώς στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο νεοαποκτηθείς φορ, Πιερό αντί του Λιβάι Γκαρσία που έμεινε εκτός λόγω θλάσης, ο Βίντα έμεινε εκτός λόγω προσωπικού θέματος και στη θέση του ξεκίνησε ο Κάλενς, ενώ ο Μουκουντί που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα λόγω του ότι δεν ανακλήθηκε η κλήση του από την εθνική Καμερούν, αντικαταστάθηκε από τον Μήτογλου. Παράλληλα, ο Αλμέιδα έδωσε φανέλα βασικού στον Πινέδα ο οποίος ξεκόνησε στον άξονα με παρτενέρ του τον Σιμάνσκι.

Η "Ένωση" που μπήκε φουριόζα στο ματς και είχε εκρηκτικό ξεκίνημα με το... καλημέρα, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κοϊτά που εξαπέλυσε φοβερό μακρινό σουτ για ελάχιστα εκατοστά δεν κατέληξε στην εστία και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47vj3yz52sp)
Στο 10ο λεπτό οι "κιτρινόμαυροι" που έπαιζαν με κεκτημένη ταχύτητα, έφτασαν ξανά μια... ανάσα από το 1-0 όμως ο Κόβατς απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Πινέδα που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47vqbd147dl)
Η πίεση που ασκούσε η ΑΕΚ ήταν ασφυκτική και το γκολ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου. Στο 22ο λεπτό ήταν η στιγμή που ο Πιερό θα συστηνόταν με... γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στο 22ο λεπτό έδειξε τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει στον "αέρα" όταν και μετά από σέντρα του Ρότα, ο στράικερ από την Αϊτή με εντυπωσιακό άλμα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με σεντερφορίσια κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47vym58q92p)
Η ΑΕΚ ήταν απόλυτα κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Αλμέιδα προσπαθούσαν να βρουν τους αυτοματισμούς τους και να "παίξουν" τον Πιερό στην κορυφή, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν σε νέα τελική στο 32' με τον Κοϊτά ο οποίος αφού απέφυγε αντίπαλο, δοκίμασε σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κόβατς.

Στην πρώτη του καλή στιγμή στο ματς, ο Βόλος έφτασε σε μεγάλη ευκαιρία με τον Μεντιέτα ο οποίος μετά από ωραία μπαλιά του Φεράρι πάτησε την περιοχή και βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Στρακόσα όμως το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε πέρασε αρκετά ψηλά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47wfp08scvl)
 Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, προκλήθηκε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο μετά από μακράρισμα του Άλτμαν στον Κάλενς, υπήρξε ένταση τόσο μεταξύ των δυο παικτών όσο και των δυο ομάδων, με τον διαιτητή να βγάζει κίτρινοι στους δυο ποδοσφαιριστές, το VAR κάλεσε τον ρέφερι του αγώνα να εξετάσει ξανά τη φάση για κόκκινη κάρτα ωστόσο ο ίδιος μετά από έλεγχο αποφάνθηκε ότι δεν υπάχει κόκκινη και παρέμεινε στην αρχική απόφασή του με τις δυο κίτρινες κάρτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47wnxrzzo49)
Στο 55ο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα με τον Κάλενς που έκανε το 2-0 ωστόσο ο διαιτητής μετά από έλεγχο στο VAR ακύρωσε το γκολ. Ο Κοϊτά εκτέλεσε φάουλ προς το δεύτερο δοκάρι που ήταν ο Πήλιος, ο Μύγας γύρισε τη μπάλα στον 32χρονο στόπερ που την έστειλε με τη σειρά του στα δίχτυα. Ο διαιτητής τσέκαρε τη φάση στο VAR για να δει αν ο Πήλιος είναι εκτεθειμένος όπου αποφάνθηκε σύμφωνα με την εκτίμησή του ότι είχε συμμετοχή στην φάση και έκανε κίνηση να παίξει την μπάλα με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει ως έχει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47xeo13r069)
Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Βόλος προσπαθoύσε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων, προσπάθούσε να απειλήσει κυρίως από αντεπιθέσεις, όμως η ΑΕΚ είχε τα ηνία και το γκολ που έψαχνε για να κερδίσει ηρεμία και να πάρει απόσταση ασφαλείας ήρθε στο 62ο λεπτό με τον Κοϊτά. 

Ο Σενεγαλέζος εξτρέμ εξαπέλυσε σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Καλογερόπουλο και άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα και η ΑΕΚ να πάρει... αέρα δυο τερμάτων (2-0) εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47xg7bsfto9)
Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ο Βόλος που είχε να ανέβει ένα... βουνό, προσπαθούσε να πιέσει και να φανεί απειλητικός όμως η ΑΕΚ είχε τα ηνία, διαχειριζόταν το υπέρ της προβάδισμα, είχε καλή στιγμή στο 85΄με τον Άμραμπατ που δοκίμασε εκπληκτικό γυριστό σουτ, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τους "κιτρινόμαυρους" στην κορυφή της βαθμολογίας.


ΑΕΚ:
 Στρακόσα, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (83' Γιόνσον), Πινέδα (75' Περέιρα) , Λιούμπιτσιτς (75' Μάνταλος), Ελίασον (75' Άμραμπατ), Κοϊτά (88' Τσιλούλης), Πιερό.

Βόλος: Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Κορρέα (74' Κόντε), Καλογερόπουλος, Φερράρι, Ντε Καμς (10' λ. τρ. Μπερνάντου), Γκλάβτσιτς, Μεντιέτα (74' Βιγιαφάνιες), Ασεχνούν, Άλτμαν

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47yfk1ancll)