Το μελανό σημείο του τουρνουά στο Βελιγράδι, που πήρε μέρος και η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, ήταν τα συνθήματα των οπαδών της Παρτίζαν προς τη σύζυγο του προέδρου του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς. Ο προπονητής Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο γκαρντ Βάνια Μαρίνκοβιτς υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία στηλίτευσαν τους θερμοκέφαλους. 

Παρτίζαν: Η κοινή ανακοίνωση 

Μετά το τέλος του τουρνουά NIS Open Air στο οποίο συμμετείχαν η Παρί, η ΑΕΚ και ο σύλλογός μας, μέλη του επιτελείου και παίκτες της Παρτιζάν απευθύνονται στο κοινό με την επιθυμία να τονίσουν αρκετά σημαντικά πράγματα:

Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μας, τις ομάδες της ΑΕΚ και του Παρισιού που ήρθαν στο Βελιγράδι και πήραν μέρος στο τουρνουά μας. Ελπίζουμε ειλικρινά να διασκέδασαν στο Βελιγράδι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σεζόν που έρχεται.

Στους οπαδούς της Παρτιζάν, ευχαριστούμε πολύ για την πίστη και την απίστευτη υποστήριξη που νιώθουμε όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και έξω από το γήπεδο, στο δρόμο, σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα... κυριολεκτικά σε κάθε χώρο στο Βελιγράδι και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα εφιστούμε την προσοχή σε πράγματα που ενοχλούν πολύ το προπονητικό επιτελείο και τους παίκτες της Παρτιζάν. Πρόκειται για προσβολές κάθε είδους, που στρέφονται προς άτομα ή συλλόγους. Τέτοια συμπεριφορά και η εικόνα που στέλνουμε για τον εαυτό μας προσβάλλοντας τους άλλους είναι ακριβώς αυτό που παλεύουμε να αποφεύγουμε. Θέλουμε να είμαστε παράδειγμα για τους άλλους, να υποδεχόμαστε κάθε αντίπαλο με σεβασμό και να τον αποχαιρετάμε με χειροκροτήματα.

Η επίδραση που προκαλεί το κοινό με την προσβολή ατόμων και άλλων ομάδων είναι πολύ αρνητική, τόσο για τους παίκτες όσο και για τα μέλη του προπονητικού επιτελείου. Κάνοντας αυτό από την κερκίδα, αποπροσανατολιζόμαστε από το παιχνίδι που είναι και ο σκοπός μας.