Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό για την 4η αγωνιστική της Super League. Σε μια αναμέτρηση όπου απογοήτευσε με την εμφάνιση του και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να πάρει δραστικά μέτρα.

Ο πρώτος στόχος για φέτος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάνει βαθμούς στο Καραϊσκάκη, ειδικότερα με τις λεγόμενες μικρομεσσαίες ομάδες. Απέναντι στον Παναιτωλικό δεν έβγαλε την ποιότητα του στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να πάει σε ένα μονότονο παιχνίδι, το οποίο δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο του, τουλάχιστον επί των ημερών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός από το ημίχρονο του αγώνα με την ομάδα του Αγρινίου είχε ζητήσει από τους παίκτες του να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι με τις σέντρες, στο οποίο οδηγήθηκαν λόγω της αμυντικής τακτικής των αντιπάλων.

"Δεν είναι η τακτική πάνω στην οποία δουλεύουμε. Αλλάξτε το. Βρείτε ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση. Να κυκλοφορήσετε πιο γρήγορα την μπάλα", είπε μεταξύ άλλων.

Βέβαια ο Ολυμπιακός είχε την ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, κάτι που είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν τέσσερις αλλαγές μαζεμένες στο 61ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός κι εκείνο που δεν θέλει να δει ξανά ο Μεντιλίμπαρ


Κάτι διορθώθηκε αλλά ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το γκολ που ήθελε. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έστειλε το πρώτο μήνυμα στους παίκτες.

Το δεύτερο ήρθε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος εξέφρασε την ενόχληση του για την συνολική λειτουργία της ομάδας. Επεσήμανε τα λάθη που έγιναν και τόνισε πως δεν θέλει να δει ξανά τόσο αργή την ομάδα σε κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία. Υπογράμμισε πως αρκετοί παίκτες έμεναν στατικοί όταν δεν είχαν την μπάλα στα πόδια με αποτέλεσμα να μην τραβούν παίκτες πάνω τους ώστε να βρεθούν διάδρομοι προς την εστία.

Η θετική παρουσία του Σέρτζιο Ολιβέιρα


Υπήρξαν πάντως και κάποια θετικά στοιχεία. Ένα από αυτά είχε να κάνει με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος χαφ έκανε ντεμπούτο και άμεσα έδειξε και την ποιότητα του.

Βοήθησε να γίνει λίγο πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός και παραλίγο να σκοράρει κιόλας. Δεν απκλείεται με αυτή την εμφάνιση του να κερδίσει και θέση στην ενδεκάδα του επόμενου αγώνα, που είναι αυτός με τον Άρη.