Ο Εργκίν Αταμάν ήταν έξαλλος με το πανό που ανέβηκε στην κερκίδα των φίλων του Παναθηναϊκού, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Τούρκος τεχνικός των "πράσινων" έκανε ανάρτηση με την οποία υπονόησε ότι η διαμαρτυρία του στους διαιτητές, που οδήγησε στην αποβολή του, είχε για αιτία το πανό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47x817cfw95)
Ο Τούρκος τεχνικός έδειξε έξαλλος για ένα φάουλ που δεν σφυρίχτηκε στον Οσμάν. Ωστόσο, η συνέχεια έχει ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον ίδιο, διεκδίκησε την αποβολή του λόγω του πανό. Σε δηλώσεις του, μετά την ανάρτησή του, είπε ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR τον στήριξε. Σύμφωνα με τον Αταμάν, και με βάση αυτό που ανέφερε Μέσο στην Τουρκία, η ΚΑΕ ήταν "εκνευρισμένη" με το πανό. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d47wpnhrqa1l)
Μάλιστα, σχολίασε ότι η Θύρα 13 τού ζήτησε συγγνώμη για το πανό, που έκανε λόγο για "50 χρόνια τουρκικής κατοχής". Ουδεμία εκ των δύο δηλώσεων, φυσικά, διέψευσαν οι μεριές που αναφέρθηκαν. Μάλιστα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτήν προφανώς στηρίζει τον προπονητή της. 

Αταμάν: Η ανάρτηση για το πανό 

Είμαι ο Εργκίν Αταμάν, ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην περσινή "θρυλική" σεζόν την περσινή χρονιά. Υποστήριξα δυνατά το τουρνουά, επειδή πίστεψα ότι θα βοηθήσει στην "φιλία και την ειρήνη" και ήρθα εδώ με πολύ θετικά συναισθήματα.

Την πρώτη ημέρα, μας υποδέχθηκαν θερμά στο αεροδρόμιο. Η αγάπη στα μάτια του κόσμου με έκανε πολύ χαρούμενο. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που υπέγραψα αυτόγραφα, συνάντησα εκατοντάδες φίλους του μπάσκετ. Η ατμόσφαιρα της φιλίας και της ειρήνης ήταν υποσχόμενη για όλους εμάς.

Παρ' όλα αυτά, χθες στο γήπεδο, όπου ο αθλητισμός και η φιλία έπρεπε να επικρατήσουν, ένα πολιτικό πανό εμφανίστηκε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων, που δεν θεώρησα ότι ταίριαζε με τη φιλοξενία που βιώσαμε εκεί. Είχα μία αντίδραση για αυτή την συνθήκη με τον πιο δυναμικό τρόπο που μπορούσα για να τραβήξω την προσοχή εκεί.

Τα γήπεδα είναι μέρη για φιλία και ειρήνη, όχι πολιτική. Γνωρίζω πως οι άνθρωποι που "ανέβασαν" αυτό το πανό δεν θα επηρεάσουν τα συναισθήματα των χιλιάδων ανθρώπων που έχουν δείξει σε εμένα και την ομάδα μου αγάπη από την πρώτη μέρας μας εδώ (σημ. στην Κύπρο). Θα υπάρχει πάντα ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ μας.

Παρομοίως, οτιδήποτε κι αν γίνεται, η αγάπη μου για τους πραγματικούς φίλους του μπάσκετ θα είναι η ίδια. Διότι αυτό που μας φέρνει κοντά περισσότερο από καθετί είναι η κοινή μας αγάπη για το μπάσκετ.

Πιστεύω ότι ο αθλητισμός και η φιλία πάντα θα νικούν.

Εργκίν Αταμάν. 


ataman-story_panathinaikos_aktor_pano

Παναθηναϊκός AKTOR: "Δεν ανεχόμαστε παρέκκλιση" 

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έχει επί χρόνια αποδείξει ότι αποτελεί μια γνήσια πατριωτική ομάδα, μια αδιαμφισβήτητη πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού παγκοσμίως, η οποία πορεύεται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον στηρίζοντας αδιάλειπτα τους Έλληνες αθλητές, αποτελώντας το βασικό κορμό της Εθνικής ομάδας και μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε τόπο του πλανήτη τις ελληνικές αξίες και αρχές.

Δεν ελληνοποιεί, όπως χωρίς μέτρο πράττουν άλλοι αποπροσανατολίζοντας εκ των υστέρων με ιδιοτελή κίνητρα, δεν προσβάλλει τη χώρα της με ενέργειες που στοχεύουν σε εφήμερο κέρδος, δεν καπηλεύεται την εθνική μας ταυτότητα χρησιμοποιώντας την κατά το δοκούν.

Με περηφάνια και ιδιαίτερο ηθικό χρέος εδώ και δεκαετίες, η οικογένειά μας φιλοξενεί παίκτες και προπονητές από κάθε χώρα, από κάθε υπηκοότητα και φυλή. Καθένας μας έχει το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει, να πρεσβεύει οποιαδήποτε πολιτικοκοινωνική αντίληψη και θέση, να πορεύεται με το δικό του αξιακό κώδικα και τις προσωπικές του αντιλήψεις, αλλά με κάθε τρόπο και αφορμή θα τονίζουμε ότι η ομάδα είναι πέρα και πάνω από καθετί ατομικό, κάθε προσωπική θέση και άποψη, η ομάδα είναι πέρα και πάνω από όλους μας. Παράγοντες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι οφείλουμε να υπηρετούμε το αθλητικό ιδεώδες και μόνο. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει και όλοι έχουμε ηθική υποχρέωση στην ιστορία και το μέλλον μας να παραμένουμε πιστοί στο αθλητικό πνεύμα και τα ιδανικά του.

Ως ο ιστορικότερος καλαθοσφαιρικός σύλλογος στην Ελλάδα και την Ευρώπη πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι και πρέπει να παραμείνει μια κοινωνία που προωθεί τη συνύπαρξη, την επικοινωνία, την αδερφοσύνη. Δεν ανεχόμαστε το παραμικρό περιθώριο παρέκκλισης από αυτό.

Η ΟΜΑΔΑ, ο προπονητής μας, οι οπαδοί μας και όλοι εμείς είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά και δεν μπορεί να μας κουνήσει τίποτα. Ουδείς μπορεί να διαταράξει τη σχέση αυτή.