Η Λιόν δεν θα έχει ανοιχτά τα πέταλα στην αναμέτρηση που θα δώσει με τον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου του Europa League. Η UEFA την τιμώρησε σχετικά με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την περασμένη σεζόν, μεταξύ των οπαδών της γαλλικής ομάδας με εκείνους της Γουέστ Χαμ.

Αναμφίβολα δημιουργεί πρόβλημα στη Λυών η συγκεκριμένη τιμωρία της UEFA καθώς στα πέταλα πάνε οι οργανωμένοι οπαδοί της και δύσκολα θα βρουν εισιτήρια για να πάνε στις άλλες θύρες καθώς είναι και τα διαρκείας, ενώ οι τιμές είναι και πιο ακριβές. Η εξέλιξη, από την άλλη πλευρά, είναι ένα θετικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάντως θα έχει κανονικά στο πλευρό του τους δικούς του φιλάθλους, αναφορικά με τα εισιτήρια που δικαιούται για την αναμέτρηση.

Τα επεισόδια στο Λιόν - Γουέστ Χαμ


Στο παιχνίδι που είχε δώσει η Λιόν με την Γουέστ Χαμ οι οπαδοί της επιχείρησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό οδήγησε σε συγκρούσεις με αντίπαλους οπαδούς, αλλά και συλλήψεις μερικών εξ αυτών. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν και γύρω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα την πειθαρχική δίωξη από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

"Μετά από απόφαση της UEFA, λόγω των επεισοδίων που έγινε στο ματς Λιόν - Γουέστ Χαμ στις 14 Απριλίου 2022, επιβλήθηκε τιμωρία κλεισίματος των βορείων και νοτίων κερκίδων της ομάδας στον πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα", ανέφερε στην απόφασή της η UEFA.