Ούτε στη Νιόν, το "σπίτι" της UEFA, μπορούσαν να ονειρευτούν το έκπαγλου κάλλους γκολ με το οποίο άνοιξε η League Phase του Champions League. Στο Τορίνο, Γιουβέντους και Αϊντχόφεν ήταν ισόπαλες έως το 20'.

Champions League: Γκολ-χορογραφία

Τότε, ο Κενάν Γιλντίζ πήρε την μπάλα από τα αριστερά, εκμεταλλεύτηκε το overlap του Αντρέα Καμπιάσο, που αντανακλαστικά έκανε τους αμυντικούς της PSV να κλίνουν προς τη δική τους δεξιά πλευρά, έφερε με άγγιγμα με το εξωτερικό ποδιού του την μπάλα σε θέση βολής και με εκπληκτικό φαλτσαριστό την έστειλε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Τζο Ντρόμελ και στα δίχτυα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d48q88xwzpmh)

Champions League: Πέρασε τον Ντελ Πιέρο με παρόμοιο τρόπο


Με αυτόν τον εκπληκτικό τρόπο, και μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της, η Γιουβέντους πέτυχε το πρώτο γκολ της League Phase, με τον ποδοσφαιριστή, μάλιστα, που φορά το νούμερο 10 και που, με το συμπατριώτη του Αρντά Γκιουλέρ, θεωρείται "χρυσαφένιο παιδί" του τουρκικού ποδοσφαίρου. Ο Γιλντίζ έγινε ο νεότερος σκόρερ στην Ιστορία της "Κυρίας" στο Champions League, σκοράροντας στην ηλικία των 19 και 236 ημερών, ξεπερνώντας τον "Πιντουρίκιο".

Ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο είχε πατήσει τα 20, για την ακρίβεια απείχε 57 μέρες για τα 21 του, στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, όταν έβαλε ένα από τα τρία γκολ της Γιουβέντους στο "Βεστφάλεν", με αντίπαλο την Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-3). Ο τρόπος είναι σχεδόν πανομοιότυπος, όχι σε ό,τι αφορά τη φόρα και τη θέση, αλλά το σουτ. Θαυμάστε Άλεξ ντελ Πιέρο σε εικόνα που ουδείς 20χρονος που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να παρακολουθήσει.