Αν εξαιρεθεί η Σοσιεδάδ, όλοι οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League και το Conference League νίκησαν στα πρωταθλήματά τους. Η Τβέντε, που ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στις 12 Δεκεμβρίου, νίκησε με δύο γκολ του Σαμ Στάιν 2-0 τη Χέρενφεν εντός έδρας και φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας της Eredivisie ύστερα από πέντε παιχνίδια. 

Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων: Πανηγύρι για τη Γαλατάσαραϊ

Στην Τουρκία, η Γαλατάσαραϊ, με την οποία ο ΠΑΟΚ θα παίξει στην Κωνσταντινούπολη την πρεμιέρα του (25/9-22:00) στη League Phase του Europa League, συνεχίζει στα... περυσινά. Παραμένει άψογη στη Super Lig με πέντε στα πέντε και 17-4 τέρματα μετά το 3-1 επί της Γκαζιαντέπ. Το τρίτο γκολ της ομάδας του Οκάν Μπουρούκ έβαλε ο Μπατσουαγί, ενώ οι δύο Τούρκοι μεσοεπιθετικοί της, Γιλμάζ και Ακγκούν, προσέφεραν τα άλλα δύο γκολ.  

Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων: Πανηγύρι στην Τσεχία 


Από τη μεριά τους, τρεις αντίπαλοι του ΠΑΟΚ νίκησαν στα δικά τους πρωταθλήματα. Στην Τσεχία, έγινε... τζακ ποτ. Η Σλάβια Πράγας νίκησε 2-0 τη Μλάντα στο Μπόλεσλαβ και έπειτα από επτά ματς, μοιράζεται την πρώτη θέση με τη Σπάρτα Πράγας με 19 βαθμούς.




Η Βικτόρια Πλζεν, από την πλευρά της, επικράτησε 2-1 της Σίγκμα Όλομουτς για την έβδομη αγωνιστική, με τον Πάβελ Σουλτς να σημειώνει δύο γκολ, και έφτασε τους 17 βαθμούς. Έτσι, ακολουθεί κατά πόδας τις πρωτοπόρους. 



Τέλος, στη Λετονία, η RFS συνεχίζει να ηγείται της κούρσας του πρωταθλήματος της Λετονίας και να παραμένει το φαβορί για την κατάκτησή του. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ νίκησε 4-1 την Νταουγκάφπιλς και έφτασε τους 72 βαθμούς σε 29 παιχνίδια, ενώ η δεύτερη Ρίγα έχει 66. Απομένουν επτά παιχνίδια, με την RFS να έχει οκτώ.