Στην Παραγουάη συνεχίζει και επίσημα την καριέρα του ο Σέρχιο Αραούχο! Ο Αργεντινός στράικερ που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ στις αρχές του καλοκαιριού, αποφάσισε να γίνει... κάτοικος Λατινικής Αμερικής και βρήκε την επόμενη ποδοσφαιρική του "στέγη" στην Σέρο Πορτένιο. Εκεί όπου θα αγωνιστεί ξανά υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ, με τους δυο τους να γνωρίζονται και με το... παραπάνω λόγω της συνύπαρξής τους στην "Ένωση" αλλά και στη Λας Πάλμας.

Παίκτης της Σέρο Πορτένιο και επίσημα ο Σέρχιο Αραούχο

Ο Σέρχιο Αραούχο που για την περίπτωση του είχε ενδιαφερθεί αρκετά και ο Άρης, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σέρο Πορτένιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, όταν και ολοκληρώνεται η σεζόν στη Λατινική Αμερική. Για να τον αποκτήσει η ομάδα του Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε το άρθρο 21.4 της ομοσπονδίας που αναφέρει ότι εάν ένας παίκτης τραυματιστεί ενώ αγωνίζεται στην εθνική ομάδα, κάτι που συνέβη με τον Τομπίας Πορτόγιο στην Παραγουάη, μπορεί να αντικατασταθεί από άλλον παίκτη, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος.


Η αρμόδια επιτροπή έδωσε την έγκριση της και έτσι προχώρησε η απόκτηση του. Αξίζει να τονιστεί ότι η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών περιλαμβάνει και οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας. Στη συνολική επταετή θητεία του στην ΑΕΚ, ο Αργεντινός επιθετικός που άφησε το δικό του στίγμα στη Super League αλλά και στην "Ένωση", κατέγραψε συνολικά 179 συμμετοχές με απολογισμό 48 γκολ και 25 ασίστ, ενώ με την κιτρινόμαυρη φανέλα πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδος.