Σε νέα... εποχή περνά η Ρόμα! Μετά το "διαζύγιο" με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι λόγω των κακών αποτελεσμάτων στις 4 πρώτες αγωνιστικές της Serie A όπου μετρούν 3 ισοπαλίες και μια ήττα, οι "τζιαλαρόσι" βρήκαν στο πρόσωπο του Κροάτη πρώην προπονητή της Τορίνο, Ιβάν Γιοόυριτς τον "εκλεκτό" για την ανάληψη της τεχνικής ησίας, ενός head coach που έχει "φάει" το πρωτάθλημα της Ιταλίας με το... κουτάλι!

Ο Ιβάν Γιούριτς είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Ρόμα

Οι φήμες είχαν πάρει "φωτιά" για το ότι ο Ιβάν Γιούριτς θα διαδεχτεί τον Ντανιέλε ντε Ρόσι στην τεχνική ηγεσία! Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των "τζιαλαρόσι" ότι λύνουν τη συνεργασία τους με τον Ιταλό προπονητή, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωσή τους ότι ο Κροάτης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Το έργο του φυσικά απαιτητικό αφού καλείται να βρει το... αντίδοτο για να να ανακάμψει η Ρόμα τόσο αγωνιστικά τόσο και βαθμολογικά μιας και ακόμη δεν έχει καταφέρει να... γευτεί το γλυκό ποτήρι της νίκης στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Γιούριτς υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών περιλαμβάνει και οψιόν επέκτασης. Στο συμβόλαιο μάλιστα υπάρχει και όρος που αποβλέπει στην αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του αν και εφόσον η Ρόμα τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

Ο 49χρονος προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία και πολλές παραστάσεις από το ιταλικό πρωτάθλημα. "Συστήθηκε" για πρώτη φορά στη Serie A τη σεζόν 2017 όταν και ανέλαβε την Τζένοα, την προηγούμενη χρονιά μάλιστα είχε οδηγήσει την Κροτόνε στην άνοδο στα... μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά στην ιστορία της, το 2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βερόνα, ενώ το 2021 μεταπήδησε στην Τορίνο  όπου έκατσε στον πάγκο της μέχρι και το 2024.