Σε αναμμένα... κάρβουνα η Μάντσεστερ Σίτι! Οι "πολίτες" μπορεί να... πετάνε αγωνιστικά και να έχουν κάνει το 4Χ4 στην Premier League, όμως αυτό που τους "καίει" είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τη "δίκη του αιώνα" όπου κατηγορείται για 115 παραβάσεις του Financial Fair Play. Ένα δημοσίευμα πάντως της Telegraph ήρθε να "ανάψει" φωτιές με την είδηση ότι οι πρωταθλητές της Αγγλίας κινδυνεύουν σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, να αποβληθούν από όλες τις διοργανώσεις!


Σε... μπελάδες η Μάντσεστερ Σίτι και κίνδυνος να αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις

Aν κριθεί η Μάντσεστερ Σίτι ένοχη για τις 115 παραβάσεις του Financial Fair Play, τότε όπως αναφέρει η Telegraph, κινδυνεύει να αποβληθεί πέρα από την Premier League, το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ Αγγλίας, το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μια είδηση που αν μη τι άλλο τάραξε τα... νερά στις τάξεις των "πολιτών" και προκάλεσε... σοκ στις τάξης της ομάδας, των φιλάθλων της αλλά και όλου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Από αυτές τις 115 κατηγορίες που κατηγορείται η Σίτ μετά από βάθος πενταετής έρευνας, οι 54 αφούν σε μη παροχή  ακριβών οικονομικών πληροφοριών από τις σεζόν 2009-2010 έως 2017-2018.. Άλλες 35 σχετίζονται με  έλλειψη συνεργασίας στις έρευνες της ίδιας της διοργανώτριας αρχής της Premier League για το εν λόγω ζήτημα από τα τέλη του 2018 έως τις αρχές του 2023.

Παράλληλα,  οι πρωταθλητές Αγγλίας αντιμετωπίζουν ακόμη 14 κατηγορίες λόγω του ότι δεν παρείχαν ακριβείς λεπτομέρειες, μεταξύ 2009-2010 και 2017-2018, αναφορικά με τις πληρωμές σε παίκτες και προπονητές. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα κατηγορείται ότι παραβίασε επίσης τους κανόνες του οικονομικού Fair Play της UEFA μεταξύ του 2013 και του 2018, κάτι που είχε ως συνέπεια ακόμη πέντε κατηγορίες καθώς και την παραβίαση των ήδη γνωστών κανονισμών του Financial Fair Play της Premier League (PSR) σε επτά περιπτώσεις μεταξύ του 2015 και του 2018.