Αν και οριακά ο ΠΑΟΚ πήρε την πολυπόθητη νίκη απέναντι στην ρουμανική Οραντέα της οποίας επικράτησε με 81-80 και έκανε το πρώτο... βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Basketball Champions League που διοργανώνονται στην Τουρκική Αττάλεια σε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον "δικέφαλο του βορρά" ήταν ο Φρανκ Μπάρτλεϊ που έβαλε τη δική του "υπογραφή" στο ματς και σταμάτησε στους 27 πόντους (2/5 τρίποντα, 8/14 δίποντα), στα 4 ριμπάουντ και στις 2 ασίστ.

Πλέον, οι "ασπρόμαυροι" περιμένουν τον νικητή της αναμέτρησης Σόλε - Αλιάγκα Πετκίμ για να μάθουν με ποια από τις δυο ομάδες θα ριχτούν στη... μάχη της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης, εκεί όπου η νίκη είναι μονόδρομος για να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους μπασκετικό ταξίδι!


Ο ΠΑΟΚ "λύγισε" στο... νήμα την Οραντέα στο Basketball Champions League

Ρέινολντς και Κατσίβελης ήταν οι... μπροστάρηδες του ΠΑΟΚ στην επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως ο "δικέφαλος του βορρά" δεν στεκόταν καλά στην άμυνα και δεν έβρισκε τις λύσεις για να περιορίσει την Οραντέα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -5 μετά το τέλος της πρώτης περιόδου (19-24). Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ ανέβασε... δράση στη δεύτερη περίοδο, έφτασε σε διψήφιο αριθμό τους πόντους και πήρε τους "ασπρόμαρυρους" από το... χέρι για να τους οδηγήσει στο -1 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (44-45).

Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, Πρίτζετ και Μπράουν πρωταγωνιστούσαν στην επίθεση για τους Ρουμάνους όμως ο ΠΑΟΚ είχε σε εξαιρετικά μέρα επιθετικά τον Μπάρτλεϊ που έδινε πολλές λύσεις. Στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ρίτσαρντ με μεγάλο τρίποντο... μαχαιριά έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην Οραντέα (66-70). Σε απόλυτη ισοροπία το τέταρτο δεκάλεπτο το οποίο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι... χέρι, η μία "απαντούσε" στην άλλη όμως ο Μπάρτλεϊ "μίλησε" στα κρίσιμα και με τεράστιο τρίποντο στα 35" πριν το τέλος, έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον ΠΑΟΚ (81-78).

Αφού η Οραντέα μείωσε σε 81-80, η αγωνία ανέβηκε... κατακόρυφα όταν και ο Μπάρτλεϊ έχασε τη μπάλα και χρεώθηκε με φάουλ 10.5" πριν το τέλος. Κάτι που για καλή του τύχη η ομάδα του δεν το... πλήρωσε αφού η Οραντέα αστόχησε στο τελευταίο σουτ και έστω και αγχωτικά ήρθε η πολυπόθητη πρόκριση για τον "δικέφαλο του βορρά".


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-24, 44-45, 66-70, 81-80

ΠΑΟΚ (Καντσελιέρι): Λέφας, Χέντερσον 6 (6 ριμπάουντ), Άπσον 3, Φόρεστερ 9, Ιατρίδης, Περσίδης 3 (1/2 τρίποντα), Κατσίβελης 14 (3/6 τρίποντα, 4 ασίστ), Σκουλαριώτης, Παπαδάκης, Μπάρτλεϊ 27 (2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ρέινολντς 13 (5 ασίστ), Κρέουζερ 6 (7 ριμπάουντ)

ΟΡΑΝΤΕΑ (Ατσίμ): Ρίτσαρντ 14 (4/10 τρίποντα, 6 ασίστ), Ταρόλις 5 (8 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 5 (5 ριμπάουντ), Μπράουν 16 (4/9 τρίποντα), Πρίτζετ 14 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γιανγκ 4 (5 ριμπάουντ), Τόροκ 9, Πετριλεβίτσιους (7 ριμπάουντ), Νάστρουτ, Νικολέσκου 4, Μουρεσάν, Σμιντ