Πολλοί είναι οι φετινοί στόχοι της Άρσεναλ και του Μικέλ Αρτέτα. Η επιστροφή στον "θρόνο" της Premier League μετά τη σεζόν 2003/04 κάτι που έφτασε... κοντά στο να το κάνει την περσινή χρονιά και φυσικά μια ευρωπαϊκή διάκριση με το μεγάλο όνειρο της κούπας! Στην πρεμιέρα τους στο Champions League οι "κανονιέρηδες" δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους κόντρα στην Αταλάντα.

Το 0-0 μπορεί να μοιάζει "φτωχό" στα μάτια των φιλάθλων της όμως ένα έχουν να θυμούνται! Την ασύλληπτη απόκρουση του τερματοφύλακα της ομάδας τους Ράγα ο οποίος έκανε την επέμβαση της... χρονιάς και κράτησε "όρθια" την Άρσεναλ στο Μπέργκαμο. Κατέβασε ρολά... δις, και έβαλε... στοπ σε πέναλτι του Ρετέγκι αλλά και στην εξ' επαφής κεφαλιά που επιχείρησε όταν και πήρε το ριμπάουντ. Με λίγα λόγια τους άφησε όλους με το.. στόμα ανοιχτό και έγινε ο ήρωας της βραδιάς!

Ο Ράγα κράτησε... όρθια την Άρσεναλ κόντρα στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο

Η Άρσεναλ μπήκε... φουριόζα στο ματς με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ, ενώ λίγο έλειψε να λύσει τον γόρδιο δεσμό στο 12ο λεπτό με τον Σάκα ο οποίος επιχείρησε να "νίκησει" με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Καρνεσέκι όμως είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει σωτήρια το συρτό πλασέ του και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ai7d8hmyf5)
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να κύλησε συνολικά δίχως πολλές μεγάλες φάσεις όμως όλα έδειχναν πως στο δεύτερο ημίχρονο θα γινόταν πραγματική "μάχη"! Η Αταλάντα μπορεί να οπισθοχωρούσε σε αρκετές περιπτώσεις και να έδινε τη μπάλα στους "κανονιέρηδες", όμως διασφάλιζαν καλά τα μετόπισθεν τους και περιόριζαν τις επιθετικές αρετές των παικτών του Αρτέτα.

Μόλις στο 50ο λεπτό ήρθαν νέα δεδομένα στο παιχνίδι! Ο διαιτητής του αγώνα, Τουρπέν έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Παρτέι στον Έντερσον, το VAR έκανε έλεγχο της φάσης για να διαπιστωθεί αν η παράβαση ήταν εντός ή εκτός περιοχής και αφού συμφώνησε στην αρχική απόφαση του διαιτητή, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν με την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Δεν είχαν υπολογίσει όμως στον φοβερό και... τρομερό Ράγια ο οποίος με επική διπλή απόκρουση σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Ρετέγκι κράτησε ανέπαφη την εστία του και έβαλε... στοπ στον αντίπαλό του δις -μια στην εκτέλεση και μια όταν πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε εξ' επαφής κεφαλιά- σ 'ένα από τα highlight της βραδιάς με επεμβάσεις που θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές για τη συνέχεια και την έκβαση της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ajcnukbx15)
Στο δεύτερο μέρος, η Αταλάντα βελτίωσε την απόδοσή της, έγινε πιο απειλητική και πίεζε ολοένα και περισσότερο τα καρέ της Άρσεναλ. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν τις προϋποθέσεις να βρουν γκολ στο 75ο λεπτό ωστόσο ο Μαρτινέλι είχε απογοητευτικό τελείωμα σε σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4ajv182wkht)
Οι δυο ομάδες "κυνήγησαν" το γκολ μέχρι τέλους ωστόσο καμία δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο με αποτέλεσμα να αρκεστούν σε "λευκή" ισοπαλία και η Άρσεναλ να βλέπει στο πρόσωπο του Ράγια τον... ήρωα της βραδιάς και τους ενός βαθμού!


ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Καρνεσέκι, Τζιμσίτι, Ίεν, Κολάσινατς, Τζαπακόστα, Ντε Ρουν, Έντερσον, Ρουτζέρι, Ντε Κετελάρε, Ρετέγκι, Λούκμαν

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ, Ράις, Παρτέι, Χάβερτς, Σακά, Ζεσούς, Μαρτινέλι


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4akeu4k0f4h)