Η Super League μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Αυτό είναι γνωστό! Αν ρίξει όμως κανείς μια πρόχειρη... ματιά στη φετινή Super League 2 θα αντιληφθεί ότι δεν αξίζει απλά τον κόπο να την παρακολουθήσει κανείς αλλά να αφιερώσει και χρόνο να πάει στο γήπεδο! Κάτι που έχει ανάγκη η κατηγορία και οι ομάδες. Και τι ομάδες! Η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία δεν είναι απλά εντυπωσιακή. Πρωταγωνιστούν ομάδες που έχουν γράψει τη δική τους... ιστορία στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Βαριά" ονόματα που "κουβαλούν' μεγάλη ιστορία και φανέλες δίνουν άλλο πρεστίζ στην κατηγορία και στέλνουν πολλά υποσχόμενα μηνύματα ότι οι "μάχες" θα είναι σκληρές και συναρπαστικές στον... δρόμο προς την άνοδο! Οι προσδοκίες υψηλές και η Super League 2 έτοιμη να δώσει πολλές συγκινήσεις. Το επίπεδο έχει ανέβει, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και το μόνο που απομένει είναι η... σέντρα!

Σ' ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί χωρίς τον Ιωνικό που δεν δήλωσε συμμετοχή και υποβιβάστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά και τη θέση του πήρε η δεύτερη ομάδα του Astera AKTOR που δημιουργήθηκε τη φετινή σεζόν, ενώ στη φετινή Super League δεν θα δούμε Ολυμπιακό Β' και Παναθηναϊκό Β' λόγω των περσινών υποβιβασμών τους. ΑΕΚ Β' και ΠΑΟΚ Β' θέλουν να συνεχίσουν να "δυκολεύουν" τις ομάδες που "κυνηγάνε" άνοδο και να δίνουν τη δική τους... νότα στην δεύτερη της τάξεως κατηγορία.

Η πρεμιέρα Παναχαϊκή - ΑΕΚ και η  δόμηση της Super League 2

Η πρώτη "μονομαχία" δίνεται στην Πάτρα. Παναχαϊκή και ΑΕΚ Β' θέλουν να δείξουν από νωρίς ότι το επίπεδο θα είναι υψηλό. Από την μία η ομάδα της Αχαΐας που φιλοδοξεί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια και από την άλλη η δεύτερη ομάδα της "Ένωσης" που θέλει ξανά να πρωταγωνιστήσει και να βρεθεί στα playoffs. Η σέντρα δίνεται στις 17:00 και η ομάδα του Τάτση θα έχει να διαχειριστεί μια μεγάλη απουσία καθώς δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του επιθετικού της, Λούκα Παλέτο, καθώς και στου Ελευθεριάδη λόγω τραυματισμών.

Σε δυο ομίλους των 10 ομάδων διεξάγεται η φετινή Super League 2 οι οποίες χωρίστηκαν με βάση τα γεωγραφικά κριτήρια. Ο εκάστοτε πρωταθλητής θα εξασφαλίσει την άνοδο του στη Super League ενώ στην Γ' Εθνική θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, δηλαδή δυο από κάθε γκρουπ. Το φετινό πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί με τέσσερις λιγότερες ομάδες σε σχέση με την περσινή σεζόν (20 αντί για 24), ενώ διατηρήθηκε το φορμάτ των playoffs και των playouts μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.


Τα playoffs, τα playouts και οι ισοβαθμίες

Στο τέλος της κανονικής διάρκειας οι πέντε πρώτες ομάδες θα μπουν στα playoffs και οι πέντε τελευταίες θα δώσουν τα πάντα για να μείνουν κατηγορία στα playouts. Η διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι ότι φέτος δεν υποβιβάζεται καμία από την κανονική διάρκεια όπως συνέβη πέρυσι (με Τηλυκράτη και Απόλλωνα Πόντου).

Τα playoffs και τα playouts θα διεξαχθούν σε δυο γύρους με εντός κι εκτός έδρας παιχνίδια. Οι ομάδες θα... πάρουν μαζί τους, τους μισούς βαθμούς στο νέο "μίνι" πρωτάθλημα. Αν μια ομάδα τερματίσει στην κανονική διάρκεια με 49 (δηλαδή με μονό αριθμό) τότε θα μπει στο νέο πρωτάθλημα με 25 βαθμούς (που είναι ο επόμενος ακέραιος αριθμός του 24.5).

Σε περίπτωση που θα υπάρξει ισοβαθμία στην κανονική διάρκεια τότε θα ισχύσουν όσα προβλέπει το άρθρο 20 του ΚΑΠ. Πρώτα, δηλαδή, μετρούν τα αποτελέσματα στα ματς ανάμεσα στις ομάδες που ισοβαθμούν και μετά η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες. Στη συνέχεια μετράει η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των παιχνιδιών του πρωταθλήματος, μετά η καλύτερη επίθεση και στη συνέχεια η καλύτερη άμυνα. Αξίζει να τονιστεί οτι στα playoffs και τα playouts πρώτο κριτήριο αποτελεί η κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια!


Τα "βαριά" ονόματα και ο ανταγωνισμός

"Άρωμα" Super League θα έλεγε κανείς ότι έχει το πρωτάθλημα της Super League 2! Η ΑΕΛ μετά από  από τρεις σεζόν που τερματίζει στη δεύτερη θέση της Super League 2, θέλει να επιστρέψει ξανά στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που φιλοδοξεί και ο Ηρακλής που το καλοκαίρι έγιναν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ανέλαβε τα ηνία ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης και έδωσε τα... κλειδιά της ομάδας στον Σωκράτη Οφρυδόπουλο με κοινό όραμα την μεγάλη επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία.

Το ηχηρό όνομα που δίνει άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα είναι αναμφίβολα και ο Πανιώνιος. Ο "Ιστορικός" επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από το 2020 και τις... περιπέτειες του στην Γ' Εθνική και στόχος όλων στην ομάδα είναι να όχι απλά να πρωταγωνιστήσει αλλά και να πανηγυρίσει με το... καλημέρα την άνοδο στην πρώτη Εθνική. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αφού υποβιβάστηκε πέρυσι από τη Super League και παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς σε ότι αφορούσε το μέλλον της ομάδας, εντέλει δημιουργήθηκε ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσε την άνοδο.

Η Παναχαϊκή θέλει επιτέλους να κάνει το βήμα... παραπάνω και να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια μετά από μια σεζόν που κινδύνευσε μέχρι και με υποβιβασμό. Ο Μακεδονικός που έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα περσινά playoffs θα "παλέψει" για την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία, όπως και ο Διαγόρας Ρόδου που αγωνιζόταν στην Α' Εθνική τη δεκαετία του '80 και η Καβάλα. Με μεγάλες βλέψεις μπαίνει και η "Μαύρη Θύελλα" του ελληνικού ποδοσφαίρου, Καλαμάτα!

Η Κηφισιά μπορεί  με το που ανέβηκε την περσινή σεζόν στη Super League, να την... αποχαιρέτησε απ' ευθείας όμως οι στόχοι είναι υψηλοί για επιστροφή και φέτος. Από την άλλη, ο Παναργειακός επέστρεψε ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά τις "περιπέτειες" στην Γ' Εθνική και στα τοπικά και "διψά" να πρωταγωνιστήσει και να φανεί ανταγωνιστικός.

Φυσικά "κλέβουν" τις εντυπώσεις και το ονόματα που αγωνίζονται στην κατηγορία. Παίκτες που "κουβαλούν μεγάλη εμπειρία στις πλάτες τους και κάνουν τη διαφορά! Από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον Δημήτρη Κολοβό μέχρι τον... Ταύσο Αυλωνίτη και τον Αλμπέρτο Μποτία!

Σε ελεύθερο κανάλι τα ματς, οι "αιχμές" του One Chanel

Τη φετινή σεζόν, η Super League 2 έδωσε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα στην ΣΚΑΪ και στόχος του καναλιού είναι να μεταδίδει όσα περισσότερα ματς είναι δυνατόν μέσα από διάφορες πλατφόρμες και να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί το τηλεοπτικό ποδοσφαιρικό προϊόν! Τηλεοπτική κάλυψη θα υπάρχει και στους αγώνες της πρεμιέρας.

Κάτι που οδήγησε το One Channel να στείλει επιστολή στη Super League 2 αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αφήνοντας αιχμές για τη συμφωνία που έγινε με τον ΣΚΑΪ. "Μας δημιουργεί έκπληξη και πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι εφέτος δεν ζητήθηκε από την εταιρεία μας προσφορά γιατί όπως γνωρίζετε είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον και πέρυσι, σας είχαμε κάνει αντίστοιχη προσφορά αλλά πλειοδότησε προς όφελός σας άλλος τηλεοπτικός σταθμός", τονίζεται μεταξύ άλλων.

Α’ Ομιλος

  • ΑΕΛ
  • Ηρακλής
  • Εθνικός Νέου Κεραμμιδίου
  • Διαγόρας Ρόδου
  • ΠΑΟΚ Β’
  • Καμπανιακός
  • Μακεδονικός
  • Νίκη Βόλου
  • ΠΑΣ Γιάννινα
  • Καβάλα

Β’ Ομιλος


  • ΑΕΚ Β’
  • Καλαμάτα
  • Χανιά
  • Κηφισιά
  • Αιγάλεω
  • Αστέρας Aktor Β'
  • Παναργειακός
  • Πανιώνιος
  • Ηλιούπολη
  • Παναχαϊκή