To 6ο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" θα δώσει τη δική του... λάμψη στο Καλλιμάρμαρο το οποίο αναμένεται να κατακλυστεί από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR. Μετά τις συγκινητικές δηλώσεις των Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον λόγο πήραν οι Κώστας Σλούκας και Εργκίν Αταμάν που είχαν πολλά να... πουν! "Όλοι γνωρίζουμε τι εστί ο κ. Παύλος για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Είναι ο Πατριάρχης της Παναθηναϊκής ιδέας" τόνισε ο αρχηγός του "τριφυλλιού'.

Σλούκας: "Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ο Πατριάρχης της Παναθηναϊκής ιδέας"

Ο Κώστας Σλούκας στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως όταν κάποιος αγωνίζεται σε έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός AKTOR o στόχος είναι πάντα οι τίτλοι και πως αυτό που μετρά είναι το τώρα και το μέλλον. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα είναι κάτι το πολύ ξεχωριστό το φετινό τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" και πως θα είναι κάτι που θα το θυμούνται για μια ζωή παίκτες και προπονητές.

Όσον αφορά το ότι θα διεξαχθεί στο Καλλιμάρμαρο σχολίασε πως: "nομίζω τελευταία φορά που έπαιξα σε ανοιχτό γήπεδο ήταν όταν ήμουν 13 ετών, γιατί ανήκω στους καλομαθημένους παίκτες. Έτσι μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος να γίνει το event που ονειρευόμαστε, για να το απολαύσει ο κόσμος την ατμόσφαιρα σε αυτό το στάδιο".

Οι δηλώσεις του Σλούκα:

"Θα μιλήσω ελληνικά μιας και το κοινό είναι ελληνικό. Όλοι γνωρίζουμε τι εστί ο κ. Παύλος για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Είναι ο Πατριάρχης της Παναθηναϊκής ιδέας. Θα είναι πολύ ξεχωριστό το φετινό τουρνουά. Εύχομαι υγεία σε όλους. Να απολαύσουμε όλοι αυτή την εμπειρία.

Νομίζω τελευταία φορά που έπαιξα σε ανοιχτό γήπεδο ήταν όταν ήμουν 13 ετών, γιατί ανήκω στους καλομαθημένους παίκτες. Έτσι μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος να γίνει το event που ονειρευόμαστε, για να το απολαύσει ο κόσμος την ατμόσφαιρα σε αυτό το στάδιο και εμείς οι παίκτες και οι προπονητές να το θυμόμαστε για μία ζωή

Ναι η περσινή χρονιά ήταν μαγική, αλλά αυτό που μετράει είναι το τώρα και το μέλλον. Όταν αγωνίζεσαι για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός ο στόχος είναι πάντα οι τίτλοι. Ο οργανισμός ζει με τίτλους, κι εσύ ζεις με την πίεση. Είμαστε εδώ για το μέλλον. Όπως έλεγε ένας σπουδαίος προπονητής μου, ο κόουτς Ομπράντοβιτς 'το παρελθόν είναι παρελθόν'.

Το περσινό νικητήριο καλάθι μου στο 5ο τουρνουά 'Παύλος Γιαννακόπουλος' ήταν ένας καλός οιωνός, παρότι προτιμώ η ομάδα μου να κερδίζει πιο εύκολα και όχι στην τελευταία κατοχή. Αναπολώντας πάλι την περσινή σεζόν, ήταν μια χρονιά γεμάτη άγχος, αλλά και πολλές φιλοδοξίες. Πρέπει να μοχθήσεις για να πετύχεις κάτι όμορφο. Ήταν μια δύσκολη σεζόν, για όλους μας, τη διοίκηση, τους παίκτες, τους προπονητές, αλλά στο τέλος ολοκληρώθηκε με εμάς να κερδίζουμε την EuroLeague και το πρωτάθλημα".



sunenteuksh_tupou

Αταμάν: "Να κάνω το back-to-back με τον Σλούα, είδωλό μου ο Ομπράντοβιτς"

Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβις ήταν το είδωλό του στην αρχή της καριέρας του, ενώ σημείωσε ότι θέλει να  κάνει το back-to- back στην Euroleague με τον Κώστα Σλούκα, κάτι το οποίο έκανε και με τον Σέιν Λάρκιν."Από όταν ξεκίνησα με τον Παναθηναϊκό κατάλαβα την ποιότητα και την κουλτούρα της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά και την κουλτούρα της οικογένειας Γιαννακόπουλου που ξεκίνησε με τον Παύλο και συνεχίζεται με τον Δημήτρη, επισήμανε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αταμάν:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που φιλοξενούμε τρία μεγάλα κλαμπ και τρεις μεγάλους προπονητές και παίκτες. Ο Ζέλικο ήταν το είδωλό μου στην αρχή της καριέρας μου. Χαίρομαι που βλέπω τον Σέιν, με τον οποίο κατέκτησα δύο συνεχόμενες φορές την EuroLeague. Τώρα θέλω να κάνω το ίδιο με τον Σλούκα. Χαίρομαι που βλέπω και τον ΝτιΜπαρτολομέο, που έκανε πέρσι πολύ καλή σεζόν και μας δυσκόλεψε πολύ.

Από όταν ξεκίνησα με τον Παναθηναϊκό κατάλαβα την ποιότητα και την κουλτούρα της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά και την κουλτούρα της οικογένειας Γιαννακόπουλου που ξεκίνησε με τον Παύλο και συνεχίζεται με τον Δημήτρη. Ελπίζω το συγκεκριμένο τουρνουά να είναι κάτι ξεχωριστό ειδικά σε αυτό το συγκεκριμένο γήπεδο.

Το μπάσκετ όμως δεν είναι μόνο το παιχνίδι και οι τίτλοι, είναι επίσης κάτι ξεχωριστό, κάτι που σχετίζεται με την κουλτούρα, είναι ένα σόου. Αυτό που θα φανεί από το τουρνουά είναι ότι ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, για όλους τους ανθρώπους".

Για το αν είναι πιο δύσκολο να κάνει μία ομάδα το back to back στην EuroLeague ή να κατακτήσει το τρόπαιο back to back:

"Όπως έχει πει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το παρελθόν είναι παρελθόν. Είναι μία νέα σεζόν. Θα χαρούν όλοι στην ομάδα το 7ο αστέρι μας μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Τότε ξεκινάει η νέα σεζόν και θα έχουμε νέους στόχους.

Όλες οι ομάδες είναι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, με σπουδαίες μεταγραφές. Θα είναι μία δύσκολη σεζόν, δεν έχει σημασία τι κάναμε πέρυσι. Για εσάς μπορεί να είναι back to back, αλλά για εμένα είναι ακόμα μία διοργάνωση, όπου ο στόχος μας, όπως και των άλλων ομάδων, είναι να πάμε στο Final Four και να κατακτήσουμε τον τίτλο".



ataman_suntupou