Ο Κάρλο Αντσελότι, φυσικά, είναι εκείνος που κρατά τον πυροσβεστήρα για να σβήσει τη φωτιά που ανάβει -και ολοένα και περισσότερο καίει- στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι, εξάλλου, υποτιμητικό το ότι ο Ιταλός ξέρει. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι, άλλωστε, ο αρχιτέκτονας της ομάδας που δημιουργεί... τάσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

Αυτό είναι, πάντως, που κινδυνεύει. Κι όχι στα χαμηλότερα στρώματα, αλλά στο "μαρμάρινο παλκοσένικό" του, το Champions League. Ο Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτι μίλησε προσφάτως για επικείμενη απεργία. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν αναφερθεί στην αύξηση των παιχνιδιών. Τα δύο φετινά, εξάλλου, "κόβουν" στη μέση το ιερό κενό των δύο μηνών. Δηλαδή, την απόσταση του τέλους των ομίλων του Champions League με την έναρξη της φάσης των "16". 

Κάρλο Αντσελότι: "Οι παίκτες σκέφτονται να αλλάξουν το μέλλον" 

Ο Κάρλο Αντσελότι προειδοποίησε για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Ζήτησε από τους αξιωματούχους, επίσης, να σκεφτούν σοβαρά πώς θα πράξουν τη σεζον 2025-26. Επιπλέον, τόνισε ότι οι παίκτες δεν έχουν πρόβλημα να μειώσουν τους μισθούς τους. Αρκεί, φυσικά, να γίνουν λιγότερα τα παιχνίδια: "Ο στόχος είναι να παίζουμε λιγότερα παιχνίδια για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Αν οι παίκτες παίζουν λιγότερο, δεν έχουν πρόβλημα να μειώσουν τους μισθούς τους.

Αυτήν τη σεζόν δεν πρόκειται να αλλάξει το καλεντάρι. Το σημαντικό είναι να το σκεφτούμε. Οι διοργανωτές, οι UEFA, FIFA, αντιλαμβάνονται ότι οι παίκτες έχουν κουραστεί. Αυτός είναι ο στόχος.

Το πρόγραμμα αυτήν τη σεζόν δεν θα αλλάξει. Οι παίκτες σκέφτονται να αλλάξουν το μέλλον του ποδοσφαίρου".