Η Euroleague είναι πασίδηλο ότι έχει ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Ομάδα από το Ντουμπάι, που θέλει να φιλοξενήσει και το Final 4, θα μπει σύντομα στη διοργάνωση. Η συνεργασία της με το NBA όλο και μεγαλώνει, ενώ τώρα τρεις "κολοσσοί" από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Μεγάλη Βρετανία ενδιαφέρονται να αγοράσουν μειοψηφικό πακέτο μετοχών. 

Μάλιστα, η είδηση δεν είναι τόσο αυτή. Κυρίως, αφορά στο ότι το σύνολο των μετοχών της Euroleague έχει αξία ένα δισεκατομμύριο ευρώ. 

Euroleague: Επένδυση από σημαντικά ονόματα

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα fund από τη Σαουδική Αραβία, ονόματι SURJ Sports Investment, που θεωρούν μεγάλο φαβορί για να αποκτήσει πακέτο μετοχών στη Euroleague. Αυτό, πάντως, θα είναι μειοψηφικό, όπως αναφέρει η "Financial Times", που έδωσε το ρεπορτάζ. 

Το ίδιο συμβαίνει με την General Atlantic από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, εδώ πρόκειται για αγορά ποσοστού 33,3%. Επιπλέον, οι BC Partners από τη Μεγάλη Βρετανία θέλουν να επενδύσουν στη Euroleague. Μόνο μία εταιρεία από τις τρεις, πάντως, θα μπορέσει να το κάνει. 

Το ρεπορτάζ, πάντως, αναφέρει ότι η Euroleague έχει βρει διαμεσολαβητή. Η επενδυτική τράπεζα LionTree "τρέχει" το εγχείρημα. Η... οικονομική Βίβλος του Τύπου, πάντως, σημειώνει πως οι συζητήσεις δεν είναι φιλολογικές. Παρ' όλα αυτά, δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία.