Όλοι καλοί και άγιοι, αλλά ο Αρμάντ Ντουπλάντις και ο Μίλτος Τεντόγλου, το 2024, δεν έχουν αντίπαλο. Ουδείς πάει κοντά. Πολλώ δε μάλλον αθλητές που δεν κατέκτησαν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα αγωνίσματά τους. Όπως, δηλαδή, οι Μίκολας Αλέκνα, Λεονάρντο Φάμπρι, Μάθιου Χάντσον-Σμιθ, Τζιανμάρκο Τάμπερι και Κάρστεν Βάρχολμ. 

Ο μόνος που θα μπορούσε να συγκριθεί, είναι ο τριπλουνίστας Τζόρνταν Ντίας. O Κουβανός που εκπροσωπεί την Ισπανία πήρε το χρυσό στο αγώνισμά του στο Παρίσι. Επιπλέον, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Μάλιστα, απείλησε και το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζόναθαν Έντουαρντς. Ο Ντίας πήδηξε 18,18μ., ενώ η επίδοση του Βρετανού είναι 18,29μ. Ασφαλώς, αυτό το ρεκόρ συμπληρώνει του χρόνου 30 έτη. 

Ο Γιάκομπ Ινγκερμπρίγκτσεν ναι μεν κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 5.000μ., όμως έχασε στα 1.500μ., που είναι το δικό του αγώνισμα. Από τη μεριά του, ο Μάρκους Ρουθ κατέκτησε το χρυσό στο δέκαθλο. Όμως, οι δεκαθλητές δεν είναι... ευπώλητοι, όσον αφορά τις ψηφοφορίες. 

Μίλτος Τεντόγλου: Μόντο το φαβορί

Διότι, περί ψηφοφορίας ο λόγος, για τις οποίες ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ό,τι ο Μάρτης για τη Σαρακοστή. Η European Athletics έβγαλε τους κορυφαίους για το 2024, με τον Τεντόγλου να είναι σε αυτούς. 



Φαβορί, βέβαια, είναι ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο απόλυτος δυνάστης του άλματος επί κοντώ πήρε όλα τα χρυσά στις μεγάλες διοργανώσεις. Τα συνδύασε, δε, με παγκόσμια ρεκόρ. Τι στο καλό; Έκανε 6,25μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, αφήνοντας πίσω του, μεταξύ άλλων, και τον Εμμανουήλ Καραλή. Τελείωσε τη χρονιά με επίδοση στα 6,26μ.

Οι κορυφαίοι της European Athletics για το 2024

Μίκολας Αλέκνα (δισκοβολία)
Τζόρνταν Ντίαζ (τριπλούν)
Αρμάντ Ντουμπλάντις (άλμα επί κοντώ)
Λεονάρντο Φάμπρι (σφαιροβολία)
Μάθιου Χάντσον-Σμιθ (δρομέας)
Γιάκομπ Ινγκερμπρίγκστεν (δρομέας)
Μάρκους Ρουθ (δέκαθλο)
Τζιανμάρκο Ταμπέρι (άλμα εις ύψος)
Μίλτος Τεντόγλου (άλμα εις μήκος)
Κάρστεν Βάρχολμ (εμπόδια)