Αποτελούν τα στηρίγματα των επαγγελματιών αθλητών κυρίως στις δύσκολες και μοναχικές στιγμές της καριέρας τους. Σε όλα εκείνα τα βράδια που η μοναξιά γίνεται αφόρητη και η κριτική που τους ασκείται ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σύζυγοι, σύντροφοι, επώνυμες ή ανώνυμες γυναίκες που βρίσκονται στο πλευρό τους και ενίοτε τραβούν πάνω τους τα βλέμματα της δημοσιότητας λόγω της εκτυφλωτικής τους ομορφιάς ή της έντονης δραστηριότητάς τους στα social media. Υπάρχουν, βέβαια, και ουκ ολίγες που επιλέγουν να κινούνται μακριά από τους προβολείς και να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς τους.

Είναι οι περίφημες WAGS (οι wives and girlfriends of high-profile sportspersons, όπως τις έχουν "βαφτίσει" τα βρετανικά tabloids εδώ και χρόνια) που αρχίζουν να διαδραματίζουν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο και στην εγχώρια αθλητική showbiz.

Και η αλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι υπήρξαν ουκ ολίγες ενδιαφέρουσες "αφίξεις", αλλά και "μετακινήσεις" με συζύγους και συντρόφους αθλητών που δεδομένα θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες και θα κάνουν τους φωτογράφους να αναζητούν… απεγνωσμένα ένα καρέ τους στις εξέδρες.


Μιλίτσα Τάσιτς, η μεταγραφή της χρονιάς που μετακόμισε από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι οι court seats του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα αποτελούν για δεύτερη διαδοχική σεζόν… πόλο έλξης για παπαράτσι, εικονολήπτες και φωτογράφους. Βλέπετε στην, ούτως, ή άλλως εντυπωσιακή πασαρέλα που συνόδευε τα παιχνίδια του μπασκετικού Ολυμπιακού, προστέθηκαν φέτος δύο από τις πιο όμορφες συντρόφους αθλητών, και μάλιστα όχι μοντέλα, αλλά αθλήτριες.

Αν έπρεπε να επιλέξουμε τη "μεταγραφή WAG της χρονιάς" δεν χωρά αμφιβολία ότι αυτή θα ήταν της Μιλίτσα Τάσιτς, της συντρόφου του Λούκας Βιλντόζα που μετακόμισε από τον Παναθηναϊκό AKTOR στον Ολυμπιακό. Η πανέμορφη βολεϊμπολίστρια έκλεψε την παράσταση κατά τη διάρκεια του πρόσφατου gala προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά είχε και έντονο… εγχώριο ανταγωνισμό.

Κι αυτό γιατί ο επαναπατρισμός του Σάσα Βεζένκοφ στη χώρα μας, θα μονιμοποιήσει την παρουσία της Νικόλ Ελευθεριάδου στο ΣΕΦ, με την διεθνή μας πολίστρια να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της προσωπικής της ζωής μετά την ανακοίνωση αποχώρησης από την ενεργό δράση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3zhgdbawvmx)

Οι "πράσινες θεές" του Παναθηναϊκού

Όχι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει να επιδείξει τις δικές του… απαντήσεις στις εξέδρες των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (είτε στο ανακαινισμένο κλειστό, είτε στο κεντρικό στάδιο που θα χρησιμοποιούν ως έδρα οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου).

Όσο ηχηρές ήταν οι μεταγραφές που πραγματοποιήσαν Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Αλαφούζος, άλλο τόσο εντυπωσιακά θα είναι και τα νέα πρόσωπα που θα βλέπουμε πλέον στα court seats και την εξέδρα των επισήμων του ΟΑΚΑ.

Η Άναμπελ Λι θεωρείτο μια από τις πιο όμορφες WAGS της Bundesliga στα 10 χρόνια που ο Φίλιπ Μαξ πρωταγωνιστούσε στα γήπεδα της Γερμανίας με τη φανέλα της Άουγκσμπουργκ και της Άιντραχτ. Και όχι άδικα!

Ανάλογη… αύξηση της θερμοκρασίας, όμως, θα έχουμε και στα πρώτα καθίσματα δίπλα στο νέο glass floor του κλειστού. Θα φροντίσουν γι’ αυτό οι σύζυγοι του Λορέντζο Μπράουν και του Τσεντί Οσμάν.

Η Χέιλ Καλχούν δεν είναι απλά μια πολύ όμορφη γυναίκα! Είναι και φανατική θαυμάστρια των αθλητικών επιδόσεων της συζύγου της και δεν διστάζει πολλές φορές να παίρνει θέση στα social media για θέματα που αφορούν την Euroleague. Μόλις πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, είχε εξαπολύσει δημόσια επίθεση στους διαιτητές των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι (όταν ο Μπράουν αγωνιζόταν ακόμη στους Ισραηλινούς) γράφοντας "EuroLeague, δείτε τους διαιτητές σας! Δεν είναι ωραίο να βλέπεις να σε κλέβουν!".

Η Εμπρού Σαχίν, αντίθετα (σύζυγος του Τσεντί Οσμάν) δεν έχει τόσο χρόνο να ασχολείται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Τούρκου πρώην ΝΒΑer, καθώς η δική της καριέρα δεν αφήνει πολύ ελεύθερο χρόνο. Πρόκειται για μια από τις πιο διάσημες ηθοποιούς της γειτονικής μας χώρας, που μετρά 4.2 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και έχει βραβευτεί ως καλύτερη ηθοποιός τηλεοπτικής σειράς.

Ebru Şahin - TRT MUSIC Live Performance

Η "πράσινη πεντάδα ομορφιάς" συμπληρώνεται από δύο ακόμη "μεταγραφές". Η σύζυγος του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, Κριστίνα, δηλώνει ερωτευμένη με τη χώρα μας, ερχόταν για διακοπές πολύ πριν ντυθεί στα πράσινα ο διεθνής Σέρβος, και το καλοκαίρι δεν σταμάτησε να δημοσιεύει φωτογραφίες με θέα τα νερά των ελληνικών θαλασσών.

Το Αιγαίο χρειάστηκε να διασχίσει και η Τάνια, σύζυγος του Τετέ, με τον Βραζιλιάνο άσο να παντρεύεται τη γυναίκα της ζωής του σε ηλικία 22 ετών, το 2022!

Οι νέες αφίξεις στο Καραϊσκάκη και τη Super League

Με τις ελληνικές ομάδες να είναι εξαιρετικά δραστήριες στο μεταγραφικό παζάρι, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν αρκετές ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις, αλλά και… επιστροφές στις εξέδρες των επισήμων των γηπέδων της Super League.

Η Κριστίνα Γιάρεμτσουκ συνόδεψε το σύζυγό της από την πρώτη στιγμή του ταξιδιού του στην Ελλάδα και είναι δεδομένο ότι θα "τραβήξει" τα βλέμμα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έχοντας στα διπλανά της καθίσματα τη σύζυγο του Ντάνι Γκαρθία, Νάορα, μια Ισπανίδα νηπιαγωγό που ερωτεύτηκε τον νυν "ερυθρόλευκο" μέσο, παντρεύτηκε μαζί του το 2023 και απέκτησαν πρόσφατα το πρώτο τους παιδάκι.

Κρατήστε επίσης το όνομα της πανέμορφης συζύγου του Λορέντζο Πιρόλα, με τον νεαρό Ιταλό στόπερ να παντρεύεται την εντυπωσιακή, Μαρτίνα Φεράρι, λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ελλάδα.

Στη χώρα μας, επιστρέφει και η Κριστιάνα Γκονσάλβες, η πανέμορφη δικηγόρος σύζυγος του Σέρτζιο Ολιβέιρα.

To διπλό comeback στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού

Την τιμητική τους, όμως, θα έχουν και τα επίσημα του Πανθεσσαλικού, εκεί που θα βρεθούν ξανά οι σύζυγοι του Λούκας Βιγιαφάνιες και του Όμρι Άλτμαν συνοδεύοντας τους δύο ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν μετά από χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τόσο η Κόρελ Νασελένκο, όσο και η Γιουβάλ Γκολάν είναι αλήθεια ότι μας είχαν λείψει!  

Ποιες άλλες WAGS θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες; Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε το κορυφαίο «μεταγραφικό απόκτημα» ελληνικής ομάδας, πλην Big-4, θα ανηφορίζαμε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για να συναντήσουμε τη Μάρτα Σανχουάν, σύντροφο του Μόντσου, που ξυπνά μνήμες της… συνονόματής της, πρώην συζύγου του παλιού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, που μια φορά κι έναν καιρό μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στην αθλητική μας showbiz!

* Το θέμα δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.