Μας χωρίζει ένας μήνας από το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου που θα επισκεφτεί η Τσέλσι το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της League Phase του Conference League και το βίντεο του λονδρέζικου ντέρμπι των "μπλε" με την Κρίσταλ Πάλας για την Premier League θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμο στον Ντιέγκο Αλόνσο ενόψει του "φροντιστηρίου" που θα υποβάλλει στους ποδοσφαιριστές του. 

Τι θα κάνει ο Ουρουγουανός; Απλά θα αφήσει την εικόνα... να μιλήσει μόνη της και στο τέλος θα πει "είδατε πως αντιμετώπισε την Τσέλσι η Πάλας; Ε, λοιπόν, εμείς... πρέπει να κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα"! 

Με άμυνα-ανέκδοτο η Γουέστ Χαμ έγινε... σάκος του μποξ για την Τσέλσι

Η αλήθεια είναι ότι τα "σφυριά" αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα μετάβασης από το ποδόσφαιρο του Ντέιγιντ Μόγιες σε αυτό του Γιούλεν Λοπετέγκι. Και με την εμφανή αδυναμία τους κυρίως στον τρόπο που αμύνονται, απλοποίησαν σε μεγάλο βαθμό την αποστολή των παικτών του Μαρέσκα στο Ολυμπιακό Στάδιο της αγγλικής πρωτεύουσας. Αφήνοντας... αεροδιαδρόμους στη μεσαία γραμμή από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έγιναν παιχνιδάκι στις διαθέσεις του Νίκολας Τζάκσον (με τον Ντίνο Μαυροπάνο να ξεκινά βασικός αλλά να μην ξεφεύγει από το γενικό "ναυάγιο"). 

Ο πιο "καυτός" επιθετικός της Premier League - μετά τον Έρλινγκ Χάαλαντ - από τον Μάιο, έκανε ότι ήθελε στο πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού και με δύο γκολ... σε ρυθμό προπόνησης στο 4' και το 18', έδωσε το προβάδισμα με 0-2 στην ομάδα του και έθεσε τις βάσεις για την τελική της επικράτηση με 0-3. Προπόνηση, είπαμε; Γράψτε λάθος! 

Ακόμη και στις προπονήσεις της Τσέλσι, ο Σενεγαλέζος φορ πρέπει να δέχεται μεγαλύτερη πίεση από αυτή που του άσκησαν οι αμυντικοί της Γουέστ Χαμ. Παράδειγμα προς αποφυγή για τον Ίνγκασον και τους υπόλοιπους μπακ του Παναθηναϊκού ενόψει 24ης Οκτωβρίου. Η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα είναι ικανότητη στις αντεπιθέσεις και... απαγορεύεται δια νόμου να της δώσεις την ευκαιρία να αξιοποιεί την ταχύτητα και την ποιότητα των μεσοαμυντικών της. 

Αδιανόητα "διαιτητικά εγκλήματα" στην Premier League στην εποχή του VAR

Για ένα πράγμα, πάντως, πρέπει να αισθάνονται τυχεροί οι "πράσινοι" ενόψει της επίσκεψης της πιο "ακριβής" ομάδας του πλανήτη στην Αθήνα. Δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν στο μαρτύριο να τους σφυρίξει Άγγλος διαιτητής! 

Χωρίς ίχνος υπερβολής, οι ρέφερι της Premier League αποδεικνύουν για μια ακόμη χρονιά ότι αποτελούν ένα από τα λιγοστά μελανά σημεία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο! Το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε βάρος της Τσέλσι στο 30' θα το έδινε ακόμη και ο πιο... φανατικός υποστηρικτής τους! Με τον Φοφανά να τραβάει πεντακάθαρα από το χέρι τον Σάμερβιλ και να τον "γκρεμίζει" μόνο απορίες μπορεί να προκαλέσει η κοινή απόφαση του Σάμουελ Μπάροτ στον αγωνιστικό χώρο και του Στιούαρτ Άτγουελ στο VAR να μην υποδείξουν την εσχάτη των ποινών, προκάλεσε απόλυτα την οργή του Λοπετέγκι. 

γουεστ_χαμ_τσελσι_πεναλτι

Ο Ισπανός, βέβαια, θα έπρεπε να τα έχει και με τον... εαυτό του, καθώς η εικόνα της Γουέστ Χαμ στο ξεκίνημα της δικής του καριέρας στο Λονδίνο είναι επιεικώς αποκαρδιωτική. Όπως ακριβώς συνέχισε να είναι και η αμυντική λειτουργία της ομάδας του και στο δεύτερο ημίχρονο. 

Πριν καλά-καλά "ζεσταθούν" οι 22 ποδοσφαιριστές επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, ο Κόουλ Πάλμερ διαμόρφωσε το 3-0 μόλις στο 47' δίνοντας θριαμβευτικές διαστάσεις στην τέταρτη νίκη της Τσέλσι στην Premier League.  

Το φινάλε του εφιαλτικού μεσημεριού για τους φίλους των γηπεδούχων (όσους τουλάχιστον... άντεξαν το μαρτύριο και έμειναν μέχρι τέλους στις εξέδρες) βρήκε τη Γουεστ Χαμ να ολοκληρώνει μια από τις πιο "μαύρες" σελίδες της ιστορίας της, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά ξεκινά το αγγλικό πρωτάθλημα με τρεις διαδοχικές εντός έδρας ήττες! Η θηλιά γύρω από το λαιμό του Λοπετέγκι έχει αρχίσει να σφίγγει επικίνδυνα!