Αν υπάρχουν δύο πράγματα που μάθαμε στον επίλογο της πρώτης "γεμάτης" ευρωπαϊκής εβδομάδας της Λίβερπουλ για τη φιλοσοφία που διέπει τον Άρνε Σλοτ, αυτά είναι ότι αφενός ο Ολλανδός απεχθάνεται το εκτεταμένο ροτέισον στις ομάδες του και αφετέρου ότι έχει την ικανότητα να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την αυτοπεποίθηση των παικτών του μετά από... στραπάτσα! 

Γιατί, κακά τα ψέματα, η εντός έδρας ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ πριν από μια εβδομάδα στην Premier League, αποτέλεσε ένα μεγάλο σοκ για τους "κόκκινους" σε μια περίοδο που το ξεκίνημα της μετά Κλοπ εποχής ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο. 

Εβδομάδα εντυπωσιακής αντίδρασης της Λίβερπουλ σε Champions League και Premier League

Η άμεση αντίδραση της Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα στο "Σαν Σίρο" και το επιβλητικό διπλό επί της Μίλαν στην πρεμιέρα της League Phase του UEFA Champions League, αποτέλεσε ένα πρώτo δείγμα... αντανακλαστικών από την ομάδα του Σλοτ και το απόγευμα του Σαββάτου ακολούθησε και δεύτερο με ένα εντυπωσιακό 45λεπτο ξέσπασμα επί της Μπόρνμουθ με 3-0. 

Η αναμέτρηση του "Άνφιλντ" δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Με εξαίρεση ένα... ελαφρύ καρδιοχτύπι που προκάλεσε το γκολ του Σεμένιο στο 4', πριν ακυρωθεί σωστά από τον VAR καθώς ο σκόρερ βρισκόταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ, η υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της παρέας του Λουίς Ντίας (η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Άλισον και με τον Κέλεχερ να υπερασπίζεται την εστία της). 

"Οργίασε" ο Λούις Ντίας, "ζωγράφισε" ο βασικός Ντάργουιν Νούνιες

Ο "δαιμονισμένος", από το ξεκίνημα της χρονιάς, Κολομβιανός άσος... καθάρισε τη μπουγάδα μέσα σε ένα δίλεπτο καθώς από το 26' έως το 28' πρόλαβε να "εκτελέσει" δύο φορές τον Κέπα, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να... βγάζει και μόνος του τα μάτια του καθώς με μια από τις συνηθισμένες "εκτός τόπου και χρόνου" βόλτες του μακριά από την εστία του βοήθησε τον απόλυτο πρωταγωνιστή του απογεύματος να "ανοίξει" το σκορ. 

Κι αν για τον Ντίας η θέση στην αρχική ενδεκάδα μοιάζει εξασφαλισμένη, δεν ίσχυε μέχρι σήμερα το ίδιο για τον Ντάργουιν Νούνιες. Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν ο Σλοτ εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στον Ουρουγουανό κι εκείνος βάλθηκε να πείσει τον προπονητή του ότι δεν έχει θέση... δίπλα του στον πάγκο. Το πρώτο του γκολ στη φετινή Premier League ήταν... ονειρεμένο, καθώς με σουτ-ζωγραφιά από το δεξί άκρο της μεγάλης περιοχής στο 37' έστειλε την μπάλα "συστημένη" στη δεξιά γωνιά του Κέπα, που έβλεπε το μαρτύριό του να γίνεται ολοένα και πιο επώδυνο! 

Με το δείκτη το σκορ να έχει εκτοξευτεί πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο 3-0, οι φίλοι της Λίβερπουλ και ο... Κέπα περίμεναν με αγωνία αν οι "κόκκινοι" θα... τράβαγαν χειρόφρενο στο πλαίσιο συντήρησης δυνάμεων λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος που έχουν να διαχειριστούν ή αν θα συνέχιζαν το σφυροκόπημα της Μπόρνμουθ στους ίδιους ρυθμούς. 

Σε σαφώς πιο... χαλαρούς ρυθμούς οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα, ενώ τα φώτα του ενδιαφέροντος στράφηκαν μετά το 70' στον Φεντερίκο Κιέζα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Premier League. O Ιταλός, μάλιστα, φλέρταρε άμεσα με το πρώτο του γκολ στα αγγλικά γήπεδα, αλλά το σουτ που επιχείρησε στο 78' σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας μπροστά από το Kop. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι στο 83' με τον Σινιστέρα, αλλά η συνολική εικόνα των φιλοξενούμενων δεν πρέπει να άφησε διόλου ικανοποιημένο τον Ιραόλα.