Δράμα μπόλικο περιείχαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη. Εν τέλει, ο Λάντο Νόρις ήταν εκείνος που στο τρίτο κομμάτι των δοκιμών και αφού τον ευνόησε το ατύχημα του Κάρλος Σάινθ, με τη διακοπή που αυτό συνεπάγετο, έκανε τον καλύτερο χρόνο και, έχοντας για κάβα την πρώτη θέση στο πρώτο κομμάτι, θα ξεκινήσει από την pole position στο Grand Prix της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου. 




Το δεύτερο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών ξεχώρισε για το λάθος που έκανε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Βέλγος, που στα τελευταία έξι Grand Prix δεν ήταν καν στην πρώτη τριάδα, απέφυγε την καταστροφή με το χτύπημα του μονοθεσίου του στις μπαριέρες για ελάχιστα, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την τιμωρία, καθώς ο γύρος του ακυρώθηκε.



Παρ' όλα αυτά, με την οδήγησή του κατάφερε να μπει στο τρίτο κομμάτι πίσω από τον Όσκαρ Πιάστρι, δηλαδή στη δεύτερη θέση. 

Το ατύχημα, ωστόσο, δεν αποφεύχθηκε. Ο Κάρλος Σάινθ θεωρεί ότι τον πρόδωσαν τα "κρύα ελαστικά" και ο βρόμικος αέρας της Σιγκαπούρης για την πρόσκρουση στην μπαριέρα, στο τρίτο κομμάτι. Ο Ισπανός με τη Ferrari δεν απέφυγε τη σύγκρουση με τις μπαριέρες, η οποία κιόλας επέφερε διακοπή άνω του ενός τετάρτου.



Αυτή ήταν ευεργετική για όλους, πλην του Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος, ως τελευταία ελπίδα της Ferrari, ακυρώθηκε και θα εκκινήσει ένατος. Ο Λάντο Νόρις έκανε πολύ γρήγορο χρόνο με την επιστροφή των πιλότων, με τον Φερστάπεν να βρίσκει τον εαυτό του και να προσπερνά τον Χάμιλτον. Ο Πιάστρι έκανε έναν κακό τρίτο γύρο και θα εκκινήσει από την πέμπτη θέση, πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ. 


formula_1_resluts