Η εθνική ομάδα πόλο Νεανίδων της Ευτυχίας Καραγιάννη, λίγες εβδομάδες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στο Ζάγκρεμπ, πήρε θριαμβευτική πρόκριση για τον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πόλο στην Τσενγκντού της Κίνας, με το αυτούσια διθυραμβικό 13-8 επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Με περασμένα 12 χρόνια από το χρυσό μετάλλιο των Νεανίδων του Γιώργου Μορφέση στο Περθ, τον Δεκέμβριο του 2012, με μία φουρνιά που έμοιαζε δεδομένο ότι θα καταλάμβανε ένα πειστικό κομμάτι της εθνικής πόλο Γυναικών, οι παίκτριες της Καραγιάννη πάνε να γράψουν την Ιστορία από την αρχή, ειδικά μετά την αποχώρηση της Χρυσής Διαμαντοπούλου και τις σκέψεις που κάνει άλλο ένα μέλος εκείνης της ομάδας να μη φορέσει ξανά το σκουφάκι με το εθνόσημο.


 

Εθνική Νεανίδων: Ίδια ομάδα

Η Καραγιάννη και η συνεργάτιδά της, Κατερίνα Οικονομοπούλου, δεν έκαναν αλλαγές στην ομάδα που πήγε από το Ζάγκρεμπ στην Τσενγκντού. Αυτό αποδείχθηκε ευεργετικό. Η Κοβάτσεβιτς, μία ταλαντούχα επιθετικός την οποία η προπονήτριά της γνωρίζει εξ απαλών ονύχων, το "φονικό όπλο" Καραμπέτσου, η Δρακωτού, η Γαλανοπούλου και η Κυριακοπούλου κάτω από τα δοκάρια, είναι ο κορμός αυτής της ομάδας η οποία θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο με την Ισπανία (22/9-10:00). Από τη "ρόχα", η Εθνική είχε ηττηθεί στα πέναλτι στους ομίλους της διοργάνωσης. 

Η Ελλάδα βασίστηκε στο πρώτο και το τέταρτο οκτάλεπτο, στο οποίο έκανε ένα εκπληκτικό επιμέρους 2-9, για να πάρει τη νίκη και τη θριαμβευτική πρόκριση. Η Καραγιάννη και ο Πυρπυρής οδηγούν εκ του ασφαλούς τη "γαλανόλευκη" στην κατάκτηση ακόμα μίας κορυφής. 


Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 2-3, 0-4

Ελλάδα (Ευτ. Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1, Κοβάτσεβιτς 5, Φουράκη, Δρακωτού 1, Πιοβάν 1, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 4, Κυριακοπούλου, Κρασσά 1