Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό, ταξίδεψε στο Βόλο με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον έφερνε ξανά στην κορυφή της Super League, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του στο League phase του Europa League.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στην αρχή του αγώνα με το χαμένο πέναλτι του Άλτμαν, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον "Δικέφαλο του Βορρά" να ανεβάσει την απόδοση του και να επικρατήσει τελικά με 1-4 έχοντας πλουραλισμό επιθετικά.

Ήρωας Κοτάρσκι και φάσεις για τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί

Το παιχνίδι δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο για τον Βόλο, καθώς μετά από μία απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία κέρδισε πέναλτι στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Άλτμαν όμως που ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Κοτάρσκι με τους γηπεδούχους να χάνουν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c0znj0fyrt)
Μετά την αρχική... ψυχρολουσία οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να συνέρχονται και να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας πολύ κοντά στο 0-1, με τους Τισουντάλι και Μουργκ να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Κόβατς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c1472b1h95)

Ευστόχησε στο πέναλτι ο Σβαμπ - Έμεινε με 10 παίκτες ο Βόλος λίγο πριν το ημίχρονο

Ότι δεν κατάφερε ο Βόλος από την άσπρη βούλα το πέτυχε από τη πλευρά του ο "Δικέφαλος του Βορρά", με τον Ντεσπόντοφ να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον Φεράρι και τον Σβαμπ να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 24ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c1euoq1uix)
Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να απειλούν την εστία του Κοτάρσκι, με τον Ασεχνούν τέσσερα λεπτά αργότερα να πιάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κροάτη τερματοφύλακα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c1euofjb7l)
Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τον Βόλο στο 36ο λεπτό, καθώς ο Φεράρι - που έκανε και το πέναλτι στον Ντεσπόντοφ - αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c1mkzfi4i9)

Εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ για ΠΑΟΚ και Βόλο

Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο , με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να μπαίνουν με το... μαχαίρι στα δόντια για να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη, αλλά η φαουλάρα του Μουργκ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς στο 49ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c2azdr40w9)
Το δεύτερο γκολ τελικά δεν άργησε για τους φιλοξενούμενους, με τον Μαντί Καμαρά να βρίσκεται ανενόχλητος στην εστία του Βόλου, να πιάνει το σουτ και τη μπάλα αφού κοντράρει πρώτα στον Μουργκ να καταλήγει... βασανιστικά στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 0-2.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c2cix27ahl)
Εκεί που ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως εξασφαλίζει το πολυπόθητο τρίποντο, μία μεγάλη αδράνεια στο κέντρο της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Μεντιέτα να πιάσει την κεφαλιά από το κόρνερ του Γκλάβσιτς και να μειώνει σε 1-2 στο 56ο λεπτό του αγώνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c2h43s6xqx)

Tάισον και Τσάλοφ καθάρισαν τη νίκη και ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στη κορυφή της Super League

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τους παίκτες του Βόλου, ο Τάισον φρόντισε να τους ρίξει τη... χαριστική βολή, καθώς λίγο πριν συμπληρωθούν τα 60 λεπτά παιχνιδιού, έκανε με ωραίο πλασέ το 1-3 για την ομάδα του, δίνοντας της ξανά απόστασης "ασφαλείας".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c2it9nzk8x)
Ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε τέταρτο τέρμα δέκα λεπτά αργότερα με τον Ντεσπόντοφ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως φάουλ του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού, ο οποίος χτύπησε άθελα του τον Σμέουλερς στο πρόσωπο, με το 1-3 να παραμένει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε μ' έναν "περίεργο" τρόπο ο Τσάλοφ στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να σκοράρει με κόντρα στο βολέ του Κόβατς, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με 1-4 στην έδρα του Βόλου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4c33hqnpqvd)

Βόλος (Χοακίν Γκόμεζ)Κόβατς, Καλογερόπουλος, Κορέα, Μίλετιτς, Μύγας, Γκλάβσιτς (72' Κόμπα), Μεντιέτα, Μπερναντού, Φεράρι, Άλτμαν (61' Βιγιαφάνες), Ασεχνούν (40' Σμέουλερς), Κόντε (61' Κόζτα)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) :Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (68' Ότο), Καμαρά, Σβαμπ (67' Μπακαγιόκο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (79' Σορετίρε), Τισουντάλι (67' Τσάλοφ)